De voors en tegens van kind gedrag controlelijsten

July 26

Kind evaluaties evalueren ontwikkeling en vooruitgang door het verzamelen van objectieve informatie. Controlelijsten bieden een hulpmiddel voor het opnemen van een kind van gedrag te beoordelen van de mogelijke problemen of te ontwikkelen van een plan voor het beheer van gedrag. Inzicht in de voordelen en beperkingen van een kind gedrag checklist helpt u te bepalen als het evaluatie-instrument geschikt is voor uw behoeften.

Pro: veelzijdigheid

Controlelijsten bieden een eenvoudige evaluatiemethode die u steeds opnieuw kunt gebruiken. Wanneer u uw eigen gedrag controlelijst maken, kunt u de lijst om te voldoen aan uw specifieke doelstellingen voor de evaluatie. U kunt de oorspronkelijke checklist aanpassen als uw evaluatie worden gewijzigd moet. Dit soort evaluatie is meestal snel te voltooien aangezien u alleen controleren wilt of het kind het gedrag vertoont.

Pro: Specifieke kenmerken van

Een checklist kunt u specifieke kenmerken in gedrag van een kind evalueren. U kunt in plaats van algemene opmerking, boor neer aan vangen precies wat het kind doet en zich richten op die bepaalde gedragingen of kenmerken voor een gerichte beoordeling. De gedetailleerde kenmerken geven de checklist evaluatie een bepaalde richting, waardoor je kunt focussen op één of meer smalle aspecten van gedrag. Omdat de checklist precies wat u zoekt omschrijft, kan veel verschillende mensen beheren de evaluatie met vergelijkbare resultaten.

Con: Bekrompen visie

Terwijl het specifieke gedrag op de controlelijst vermeld de evaluatie focus geven, kunnen ze ook beperken beoordeling, geeft een onvolledig beeld van het gedrag van het kind. Een controlelijst laat geen grijze gebied voor kinderen die kunnen vertonen een bepaald gedrag alleen in bepaalde situaties of slechts gedeeltelijk tonen van elke eigenschap. De checklist nemen niet in overweging dingen zoals de hoeveelheid tijd die nodig is om het vertonen van gedrag, gebeurtenissen die aan een bepaald gedrag of omgevingsfactoren die van invloed kunnen zijn op hoe het kind zich gedraagt.

Con: Gebrek aan Details

Terwijl specifieke in de eigenschappen resulteert in een checklist, verstrekt dit assessment-methodiek geen ondersteunend bewijsmateriaal en details over de specifieke eigenschap. In een controlelijst controleren u gewoon of het kind elk gedrag op de lijst vertoont. De evaluatie in het algemeen omvat geen specifieke beschrijvingen van gedragingen of anekdotisch records van specifieke incidenten. Als een andere volwassene de ingevulde checklist overzichten, hij krijgt een idee van wat het kind kan doen, maar hij zal niet het krijgen van een gevoel van wat de oorzaak van die gedragingen of acties.


gerelateerde artikelen