Kunnen bepaalde voedingsmiddelen melanine maken?

November 10

Kunnen bepaalde voedingsmiddelen melanine maken?

Melanine is belangrijk voor de gezondheid van uw huid. Deze compound is een pigment dat uw huid tegen de schadelijke effecten van zonlicht beschermt. Melanine productie kan toenemen in de tijd naar de huid donkerder en u beter te beschermen tegen blootstelling aan de zon. Maar om dit te doen, moet u het eten van het juiste voedsel die je lichaam voorzien van voedingsstoffen gebruikt voor het maken van melanine.

Dierlijke producten

Dierlijke producten kunnen veelvoudige voedingsstoffen die bij de melanine productie helpen functie. Een belangrijk mineraal is koper, die in zeer kleine hoeveelheden nodig is, maar wordt nog steeds beschouwd als een nutriƫnt essentieel voor het lichaam. Koper helpt produceren melanine evenals elastine, een eiwit dat uw huid haar elasticiteit geeft. Koper kan worden gevonden in oesters, orgaanvlees--met name de lever-- en schaal-en schelpdieren, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Andere dierlijke producten met voedingsstoffen leningen zelf aan melanine productie omvatten kip, Turkije en de vis, alsmede zuivelproducten zoals kaas en melk.

Soja en zaden

Soja is gunstig voor uw lichaam de melanine productie dankzij een nutriƫnt tyrosine genoemd. Dit is een aminozuur dat wordt gebruikt om te bouwen van eiwitten in je lichaam. Het kan worden gevonden in vele andere natuurlijke bronnen van eiwitten, vooral sojaproducten. U vindt ook tyrosine in pompoenpitten, lima bonen en sesamzaadjes.

Andere voedingsmiddelen

Vele andere voedingsmiddelen bevatten kleine hoeveelheden tyrosine, koper of andere voedingsstoffen die uw lichaam de melanine productie helpen kunnen. Overwegen eten noten en peulvruchten, met inbegrip van amandelen, pinda's en gedroogde bonen. Donkere bladgroenten kunnen handig zijn als avocado's, bananen, volkoren producten en chocolade kunnen.

Overwegingen

Hoewel je de voedingsstoffen die nodig zijn om te helpen de melanine productie door natuurlijke voedingsbronnen krijgen kunt, kan het ook zijn de moeite waard uw tijd te nemen van voedingssupplementen, met name indien u aan een tekort lijdt of een beperkte dieet dat voorkomt dat u krijgt de nodige voedingsstoffen. Praat met uw arts alvorens deze supplementen te bevestigen dat zij veilig zijn voor u om te gebruiken en zal niet slecht met andere medicijnen of voorwaarden communiceren.


gerelateerde artikelen