Eiwitrijk zaden

June 1

Eiwitrijk zaden

De bekendste bronnen van eiwitten zijn dier gebaseerde en inclusief vlees, vis, eieren en zuivelproducten. Echter, er zijn tal van plantaardige alternatieven die aanzienlijk gezondheidsrisico opleveren, met inbegrip van bonen, peulvruchten, noten en zaden. Zaden wellicht niet zo rijk aan eiwitten als dierlijke producten, maar kunnen zij voedzame Leverden bijdragen tot een goed-rond gemaakte dieetplan.

Voeding feiten

Sommige zaden zijn hoger in eiwit dan anderen, maar alle voordelen voor de voedings- en hebben opgemerkt. In 2 tbsp. van lijnzaad krijg je 110 calorieën, 8,5 g vet en 3,75 g eiwit. Dezelfde hoeveelheid zonnebloempitten heeft 95 calorieën, vet 8 g en 3 g-proteïne. Twee eetlepels sesamzaad voorzien van 2 tbsp. van pompoenpitten, 105 calorieën en 9 g vet en 3,2 g eiwit, ook wel pepitas genoemd, hebben 90 calorieën, 8 g vet en bijna 5 g eiwit.

Voordelen voor de gezondheid

Als bron van plantaardige eiwitten hebben zaden geen cholesterol en verzadigd vet bedragen die dierlijke eiwitten hebben. Volgens «««ChooseMyPlate.gov bevorderen alle eiwitten gezonde groei, ontwikkeling en herstel van weefsel van bloed, huid, spieren en botten. De site merkt ook op dat de noten en zaden het potentieel hebben om het risico van hart-en vaatziekten.

Gebruik

U kunt het eten van zaden uit de hand als snacks, maar het is ook gemakkelijk om ze te gebruiken als garnituren of primaire ingrediënten in een grote variëteit aan gerechten. Probeer bakken zonnebloempitten of sesamzaad in muesli, bijvoorbeeld, of hen op de top van koude ontbijtgranen beregening. Grond vlas zaden leveren een uitstekende, voedzame toevoeging aan stoofschotels en gebakken goederen, en u kan zelfs gebruik ze als een ei in vegan bakken vervangen; Vervang eenvoudig elk ei met 1 tbsp. grond vlas water en 3 tbsp..

Alternatieven

Het is belangrijk op te merken dat de zaden niet zo veel eiwit bieden per dosering als zuivelproducten, vlees of vis, en ze vaak hoger in calorieën en vet zijn. Als u geen vlees of zuivelproducten eet en zijn op zoek naar zaad alternatieven, echter kunt u veel van dezelfde voordelen die zaden aanbieden door het eten van noten en notenpasta.

Overwegingen

Zaden kunnen een gezond en voedzaam deel uitmaken van een uitgebalanceerd dieet, maar ze zijn niet bedoeld om te voldoen aan al uw dagelijkse proteïne behoeften of fungeren als substituut voor andere eiwitbronnen. «««MayoClinic.com moeten gezonde volwassenen ongeveer 50 g à 175 g van eiwit dagelijks uit een verscheidenheid van gezonde bronnen. Voor gepersonaliseerde dieet begeleiding, spreken met uw arts of een geregistreerde diëtist.


gerelateerde artikelen