Wat zijn de oorzaken een ei te barsten tijdens een menstruele cyclus?

February 20

Menstruatiecyclus worden geregeld van begin tot eind door hormonen. Verschillende vrouwelijke hormonen zijn verantwoordelijk voor het werven, het rijpen en het vrijgeven van eicellen of eieren, zodat ze klaar om te worden bevrucht door sperma. Vier hormonen zijn verantwoordelijk voor de rijping van een ei, dus het kan uit de eierstok worden vrijgegeven: gonadotropin - releasing hormone (GnRH); Estradiol, een vorm van oestrogeen; follikelstimulerend hormoon (FSH); en luteïniserend hormoon (LH).

GnRH stimuleert follikel stimulerend hormoon

Ei stimulatie begint met GnRH productie door de hypothalamus, een gebied van de hersenen die verantwoordelijk zijn voor het vrijgeven van verschillende hormonen. GnRH is uitgebracht in korte uitbarstingen bekend als een Pulsatiele patroon en stimuleert de hypofyse de productie van LH en FSH.

FSH stimuleert de eierstok

FSH-niveaus stijgen lichtjes ter stimulering van een groep van onrijpe eieren om te beginnen van rijping in voorbereiding voor de release. Tussen de drie en 30 eieren worden gekozen voor aanwerving, the Merck Manual staat. Eieren die zijn opgeslagen in de eierstok aanwezig vanaf de geboorte zijn, maar hun definitieve rijpingsproces totdat het is tijd voor hen om te worden vrijgelaten uit de eierstok, niet eindigen volgens Florida Gulf Coast University.

Estradiol rijpt ei

De derde groep van onrijpe follikels, die cysten die onrijpe eieren bevatten zijn, produceert estradiol. Hoewel een aantal follikels beginnen te rijpen, gaat meestal slechts één land, genaamd de dominante follikel, op aan het voltooien van de volledige cyclus van de eierstok worden vrijgegeven. Als de follikel rijpt, produceert het meer estradiol. De stijging van estradiol remt het vrijkomen van GnRH uit de hypothalamus, dus LH en FSH stoppen stijgt.

LH stimuleert ei Release

LH is het hormoon dat huis ovulatie voorspelling kits testen voor, en ook het hormoon dat verantwoordelijk is voor de uiteindelijke release van de eicel uit de eierstok. LH niveaus blijven redelijk constant gedurende het eerste deel van de folliculaire fase van de menstruele cyclus. Wanneer estradiol een hoog niveau bereikt, wordt LH vrijgelaten uit de hypofyse in een schommeling die eindigt de laatste rijping van de eicel en beweegt de rijpe follikel van de muur van het ovarium. LH signalen ook de follikel tot een enzym waarmee het ei te barsten door de muur van de eierstok. De ovulatoire fase duurt 16 tot 32 uur, van de stijging van LH tot de vrijlating van de eicel uit de eierstok.


gerelateerde artikelen