Michael Jordan & zijn positieve invloed op basketbal

July 13

Michael Jordan & zijn positieve invloed op basketbal

Michael Jordan veranderde het gezicht van basketbal, en sport, met zijn superieure atletisch vermogen en knack voor marketing en vermeldingen. Zijn bijdragen aan en uit het Hof geholpen katapult de populariteit van basketbal naar een nieuw niveau--één die nu garners de aandacht van de wereld. Jordan en zijn handelsmerk aerobatics zijn vandaag een Amerikaans icoon, en maakten hem één van de beste atleten aller tijden.

Achtergrond

Michael Jeffery Jordan werd geboren in Brooklyn, New York op 17 februari 1963. Hij bezocht de middelbare school in Wilmington, North Carolina, en studeerde vervolgens aan de Universiteit van North Carolina, waar hij hielp de hielen van de teer winnen de 1982 NCAA kampioenschap wedstrijd tegen Georgetown 63-62 met een 16 voet jump shot. Hij kreeg de Sporting News' College speler van het jaar award als een tweedejaars en junior. Hij was ook de ontvanger van de Naismith en houten Awards zijn junior jaar.

Professionele carrière

Jordan links college zijn junior jaar na wordt opgesteld door de NBA's Chicago Bulls als de derde algemene pick in 1984. Na zijn terugkeer uit zijn prestaties goud op de Olympische spelen van 1984 in Los Angeles, Jordan snel gemaakt zijn aanwezigheid bekend op professioneel niveau, het winnen van de NBA Rookie of the Year Award. Jordan ging op de stieren tot zes NBA-kampioenschappen--1991-93 en 1996-98-- en werd uitgeroepen tot meest waardevolle speler van de Liga's vijfmaal, in 1988, 91 ', ' 92, ' 96 en ' 98. Hij was ook op aan de NBA All-Star team 14 keer gestemd. Jordan zou terugkeren naar de Olympische spelen in 1992, waar hij opnieuw de gouden medaille won.

Speelstijl

Jordan werd beschouwd als een van de beste one-on-one verdedigers ooit het spel spelen, en was een dreiging vanuit vrijwel overal op het Hof. Hij werd vooral bekend om zijn vermogen te raken middellange afstand schoten, die sterk aan zijn all-time toonaangevende 30.1 punten per spel gemiddelde bijgedragen. Hij eindigde met 32,292 punten van de carrière. Misschien waren de één merk dat gekatapulteerd Jordan legende status zijn acrobatische slam dunks dat trok ontzag van fans en bewondering van andere spelers. Zijn atletisch vermogen leverde hem de bijnaam "Air Jordan." Het beeld van Jordan vliegen door de lucht met tong uit te steken is geworden een iconisch symbool voor basketbal en een belangrijk marketing hulpmiddel voor Nike, wie Jordan heeft een partnerschap met voor vele jaren.

Globalisering van basketbal

Jordan de prestaties op de baan en zijn minzame persoonlijke stijl maakte hem de ideale poster kind, niet alleen voor de NBA, maar voor basketbal over de hele wereld. Zijn aanwezigheid beïnvloed sterk oproepingen spelen, maakt niet uit als ze in Chicago waren--oproepingen Chicago stadion steeg met 87 procent in 1984 / 85-- of op de weg, en leidde tot een wereldwijde interesse in het spel. Jordan had een speciale clausule in zijn contract, bekend als de "liefde-van-the-game"-clausule, waardoor hem om basketbal te spelen in het laagseizoen ter bevordering van de sport.


gerelateerde artikelen