Lijst van gemeenschappelijke ziekten bij de mens

September 16

Lijst van gemeenschappelijke ziekten bij de mens

Ziekte heeft altijd geplaagd levende dingen. Sommige ziekten worden doorgegeven van de ene persoon naar de andere infecties zoals influenza. Anderen ontwikkelen als gevolg van milieuproblemen zoals roken of via cellulaire mutatie. De medische gemeenschap werkt te begrijpen en behandelen van alle vormen van ziekten bij de mens.

Hart-en vaatziekten

Hart-en vaatziekten, de Staten van de Mayo Clinic, is een algemene term die wordt gebruikt voor alle soorten aan het hart gerelateerde ziekten. Hart-en vaatziekten, bijvoorbeeld, is een aandoening die bloedvat blokkades en vernauwing van de slagader omvat. Deze problemen kunnen leiden tot beroertes, angina of pijn op de borst en hartaanvallen. Andere hart-en vaatziekten--- en er zijn veel---omvatten dergelijke problemen als aritmie, waarin de hartslagen te traag, te snel of onregelmatig, coronaire hartziekte en aangeboren hartafwijkingen, onder anderen. De Mayo Clinic rapporteert hart-en vaatziekten als de top moordenaar van volwassenen in de wereld.

Kanker

Er zijn vele vormen van kanker, de tweede belangrijkste oorzaak van overlijden achter de hart-en vaatziekten. Of het nu borstkanker, huidkanker, longkanker of enige andere vorm, wordt kanker gekenmerkt door abnormale cellen die binnenvallen en vernietigen van gezonde lichaamsweefsel. Deze gemuteerde cellen kunnen tumoren die aanval op specifieke gebieden van het lichaam, dan verspreid naar andere organen vormen.

Artritis

Soorten artritis zijn artrose, reumatoïde artritis, jicht, spondylitis ankylopoetica en anderen. Elk heeft verschillende oorzaken, maar allen worden gekenmerkt door een ontsteking in de gewrichten, volgens de National Institutes of Health. De meest voorkomende vorm is artrose, die invloed op de gewrichten in het onderste gedeelte van je rug, de hals, de handen, knieën en heupen. Jicht meestal is van invloed op de voeten en wordt veroorzaakt door een opbouw van urinezuur, die kristalliseert. Het belangrijkste symptoom van elke vorm van artritis is pijn. Er is geen genezing, maar veel medicijnen zijn beschikbaar voor de behandeling van de symptomen.

SOA 's

Seksueel overdraagbare aandoeningen omvatten human immunodeficiency virus of HIV, gonorroe, syfilis en herpes o.a.. Deze ziekten kunnen van invloed zijn op de verschillende gebieden van het lichaam. Bijvoorbeeld, gonorroe kan invloed hebben op uw keel, rectum, plasbuis en bij vrouwen, de baarmoederhals. Deze ziekten worden bijna uitsluitend via seksueel contact doorgegeven. Ze zijn allemaal infecties waarvoor er geen behandelingen beschikbaar zijn. Er zijn veel medicijnen voor de behandeling van de symptomen, echter.

Hoge bloeddruk

Hoge bloeddruk of hypertensie, is een ziekte die bijna iedereen uiteindelijk treft naarmate ze ouder worden, de Mayo Clinic notities. Het wordt meestal veroorzaakt door de vernauwing van de bloedvaten, waardoor op zijn beurt uw hart te pompen moeilijker om het bloed circuleren. Als het niet wordt behandeld, kan het leiden tot beroerte en een hartaanval. Er zijn veel medicijnen die effectief deze ernstige ziekte kunnen behandelen.


gerelateerde artikelen