Verbaal Vs. non-verbale communicatie

August 5

Verbaal Vs. non-verbale communicatie

De nationale communicatierelatie schat mensen besteden tot 75 procent van hun dag uitwisseling van informatie met anderen. Het kan formele communicatie in een werk of school instelling of ontspannen chats met vrienden of familieleden worden. Het gaat meestal om twee belangrijke elementen. De eerste is gesproken woorden en de tweede is lichaamstaal. Ze mengen samen een volledige bericht af te leveren.

Definitie

Mededeling definieert de nationale communicatierelatie als verzenden en ontvangen van berichten. De informatie moet correct worden geïnterpreteerd, nadat deze is ontvangen om het proces succesvol te zijn. Woorden zijn een integraal onderdeel van de communicatie, maar u ook "spreken" met je Toon, gezichtsuitdrukkingen en de manier waarop u uw lichaam.

Typen

Er zijn twee hoofdtypen van verbale en non-verbale communicatie. Verbale communicatie gebruikt woorden boodschap over te brengen. De woorden zelf hebben betekenis, die wordt geïnterpreteerd door de luisteraar.

Non-verbale communicatie kan verbeteren of een gesproken bericht tegenspreken. Help gids, een website voor zelfhulp, verklaart het volume, de Toon van de stem en algemene levering van uw woorden van invloed zijn op uw bericht. Ze kunnen zelfs strijdig zijn met de woorden gezegd zijnde en aangeven hoe een persoon is echt het gevoel. Bijvoorbeeld, een vrouw zou kunnen zeggen, "Ik ben niet boos dat u mijn verjaardag vergat", maar haar bittere Toon toont dat ze echt boos is.

Ruimte, houding, beweging, aanraking, oogcontact en gelaatsuitdrukkingen zijn ook vormen van non-verbale communicatie. U kunt bijvoorbeeld iemand intimideren door zeer nauwe permanent of tonen passie voor wat u zegt door bonzen op een tabel of ingrijpende gebaren te maken.

Gebruik

Verbale communicatie is meestal eigenzinnig. De meeste mensen kiezen hun woorden als ze spreken om een bepaalde indruk te geven. Soms kan u iets uit zonder gedachte flappen bent u onder stress. Dit kan zijn eerlijker dan gepland-out woorden.

Non-verbale communicatie is meestal onderbewuste. Je doen natuurlijk, vaak zonder het te beseffen. Dit maakt het meer echte. Je kunt echter leren om controle van de non-verbale communicatie en gebruiken om uw voordeel. U kunt bijvoorbeeld uw nervositeit verbergen tijdens onderhandelingen met een sterke houding, gebruik van de ruimte en bepaalde gezichtsuitdrukkingen.

Overwegingen

U kunt waardevolle informatie krijgen door het observeren van non-verbale gebaren in andere mensen, adviseert Help gids. Bijvoorbeeld, een eerlijk persoon meestal onderhoudt contact met de ogen en spreekt in een gestage stem. Een bedrieglijke spreker kan kijken, een zwenkende stem hebben, zenuwachtig en nerveus hand bewegingen maken.

Waarschuwing

Help gids waarschuwt dat u kan problemen veroorzaken door verkeerd verbale of non-verbale communicatie. Altijd samenvatten wat je gelooft dat de andere persoon zegt en vragen als u juist zijn. Deze techniek heet reflecterende luisteren volgens David Rosengren, Ph.D., een specialist in het motivationeel interviewen. Reflecterende luisteren van uw kant geeft hem een kans om uw interpretatie te bevestigen of te corrigeren u.


gerelateerde artikelen