Wat kruiden kunnen helpen met gezwollen enkels & knieën?

May 27

Wat kruiden kunnen helpen met gezwollen enkels & knieën?

Gezwollen gewrichten, zoals de knieën en enkels, zijn meestal het gevolg van oedeem--vloeistof verzamelen binnen de gezamenlijke en omliggende weefsel. Medische behandeling omvat over-the-counter diuretica of voorschrift diuretica zoals Lasix en Aldactone. Daarnaast, kunnen bepaalde kruiden helpen verhogen vloeistof uitvoer en zwelling in de gewrichten verlichten. Vergeet niet dat kruiden en andere natuurlijke therapie kan worden gebruikt in combinatie met, en niet in plaats van, medische zorg. Neem contact op met uw arts voordat je probeert een kruidengeneesmiddelen.

Paardebloem

Hoewel de meeste mensen beschouwen het een lastig onkruid, heeft paardebloem door herbalists eeuwenlang gebruikt. De bladeren, de bloemen en de wortels worden gebruikt voor medicinale doeleinden. Het is de wortel, echter dat lijkt te hebben van diuretische effecten en behandelt oedeem. Herbalists gebruik paardebloem wortel voor de behandeling van jicht, nierziekten en zwelling, en om de functie van lever en galblaas te verbeteren. Wetenschappelijke studies ontbreken ter ondersteuning van alle van deze claims, dus contact op met uw arts voordat u paardebloem om gezamenlijke zwelling of oedeem te verlichten. De Universiteit van Maryland Medical Center waarschuwt ook dat paardebloem kan communiceren met bepaalde medicijnen. Raadpleeg uw zorgverzekeraar alvorens dit kruid neemt u momenteel lithium, antibiotica of antacida.

Grote brandnetel

Grote brandnetel is een andere geneeskrachtige kruid dat wordt beschouwd als een onkruid door de meeste. Het is een natuurlijk diureticum en gebruikt voor de behandeling van gewricht-en spierpijn, artritis en jicht. In een studie uit 2002 gepubliceerd in "Histologie en histopathologisch onderzoek", vonden onderzoekers dat extracten van brandnetel belangrijke anti-inflammatoire effecten hadden. Ze beval het kruid beschouwd als een alternatieve behandeling voor reuma en inflammatoire pijn in de gewrichten. Als grote brandnetel een sterke diureticum is, het niet moet worden gehouden met andere diuretica, voorschrift of anderszins. Raadpleeg uw arts voordat u probeert grote brandnetel.

Paardestaart

Paardestaart is een fern-achtige boom die in heel Europa, Azië en het Midden-Oosten groeit. Het werd gebruikt in het oude Rome te helpen genezen wonden, stoppen met bloeden en behandelen van nierproblemen. Het is natuurlijk diureticum en rijk is aan silicium, een mineraal dat nodig is voor de gezondheid van het been. Om deze reden is het soms werd aanbevolen voor osteoporose. Een studie gepubliceerd in "Farmacologisch onderzoek" in 2004 bleek dat een paardestaart extract kon verminderen ontsteking en oedeem in laboratorium muizen, evenals het verhogen van hun tolerantie voor pijn. Terwijl meer studies nodig zijn, het suggereren dat paardestaart kan een effectieve behandeling van gewrichtspijn en zwelling. Vanwege de diureticum effecten, dient paardestaart niet worden gehouden met andere diuretica. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voordat u dit kruid gebruikt voor medicinale doeleinden.

Jeneverbessen

Jeneverbessen zijn helemaal niet bessen, maar een bes-achtige kegel van de gemeenschappelijke juniper bush. Traditioneel jeneverbessen werden gebruikt om de smaak van de gin en werden opgenomen in marinades en zuurkool. Ze zijn natuurlijk antiseptisch en diureticum. Herbalists gebruiken tegenwoordig de plant als een kruidenmiddel voor chronische artritis, jicht en reuma, neuralgie, hoewel er onvoldoende wetenschappelijk bewijs ter ondersteuning van deze toepassingen. Volgens de journal "Medische fytotherapie", jeneverbessen kunnen irriteren de nieren en moeten niet worden genomen door degenen met acute en chronische nierziekten, of voor meer dan zes opeenvolgende weken. Neem contact op met uw gezondheidszorg beoefenaar voordat je probeert jeneverbessen.


gerelateerde artikelen