De voordelen van visolie voor het haar en de huid

July 9

De voordelen van visolie voor het haar en de huid

Visolie is verbruikt in levensmiddelen of genomen als aanvulling op het voorkomen of behandelen van een brede waaier van voorwaarden. Haar voedingsstoffen ook produceren een aantal cosmetische effecten. Visolie, en met name de gezonde vetzuren gevonden binnen, kunnen sommige huidaandoeningen verbeteren, beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon en zelfs stimuleren haarkwaliteit. Enkele mogelijke voordelen van deze vetzuren blijven nog onbewezen bij de mens, ondanks belofte in recente dierproeven tonen.

Vetzuren en haarverzorging

Volgens een 2009 artikel in "Dermatoendocrinology", meervoudig onverzadigde vetzuren, zoals die gevonden in visolie, verbetert de haarkwaliteit en dichtheid, gevallen van haaruitval te verminderen en een algehele haar cyclus evenwicht herstellen. In een onderzoek uit 2004 gepubliceerd in het "Journal of biologische Chemistry" die werd uitgevoerd op muizen, bleken zeer-lange-keten vetzuren, zoals die gevonden in visolie, om te spelen een cruciale rol in normale haren en huid werking. Hoewel veel onbekend over de bijzonderheden van de ketenlengte van vetzuur is, het eiwit van de zeer-lange-keten elongase bekend als Elovl3, gevonden door het hele lichaam, draagt bij aan verbeterde haar functie op het cellulair nivo. Een gebrek aan Elovl3 in het testen geleid tot haar schaarste, een onvermogen om af te weren van water en lipide onevenwichtigheden.

Omega-3 vetzuren en bescherming tegen de zon

Een studie gepubliceerd in een 2003 editie van "Carcinogenese" gevonden dat gunstig omega-3 vetzuren in visolie opgenomen hebben eigenschappen die de huid tegen de schadelijke effecten van de zon beschermen. Een vetzuur in het bijzonder, Eicosapentaeenzuur, of EPA, verminderde weerslag van zonnebrand en ultraviolette straling veroorzaakte huid pauzes, zelfs weergegeven: bescherming bij het DNA niveau, wanneer toegevoegd aan deelnemers diëten. Onderzoekers stellen voor langdurige suppletie van EPA kan daarom worden gekoppeld aan grotere bescherming tegen zon schade en huidkanker. Volgens de Skin Cancer Foundation is beschadiging door de zon verantwoordelijk voor maximaal 90 procent van de wijzigingen aan de huid na verloop van tijd, met inbegrip van bruine vlekken, droogheid, rimpels en een leerachtige uiterlijk.

Haal het meeste uit visolie

Gewoon popping bijvoederen olie vis hier of daar niet doen je veel goed. In de studie gepubliceerd in "Carcinogenesis", stellen onderzoekers voor lange termijn dieet modificatie, integratie van de visolie vetzuren, om te zien van elke vorm van grote invloed. Visolie, die is beoordeeld voor de doeltreffendheid ervan bij de behandeling van allerlei huidaandoeningen, wordt ook beschouwd als een mogelijk effectief voor de behandeling van de gevolgen van de huid aandoening psoriasis wanneer genomen intraveneus. De Centers for Disease Control and Prevention raadt ter vervanging van verzadigde en transvetten met enkelvoudig onverzadigde vetten en meervoudig onverzadigde vetten, met inbegrip van die gevonden in vis en visolie.

Bronnen van visolie

Visolie kan zowel in dieet en supplement vorm worden gevonden. Sommige vissen hebben hogere hoeveelheden gunstig oliën. Deze vissen zijn makreel, tonijn, zalm, ansjovis, sardienen, haring en forel. Ze moeten worden gebakken of geroosterd voor maximale gezondheidseffecten. Visolie kan ook worden genomen in vloeibare of capsule vorm, die af en toe andere vitaminen bevatten. Altijd een arts te raadplegen voordat u begint een nieuwe vitamine regime, zoals visolie kan in sommige gevallen interactie met medicijnen of reeds bestaande hygiënische omstandigheden.


gerelateerde artikelen