Voor- en nadelen van Single Speed Bikes

March 1

Voor- en nadelen van Single Speed Bikes

De wereld van de fiets is opgesplitst in twee basiscategorieën als het gaat om aandrijving: multi gear en single speed fietsen. Enkele snelheid fietsen zijn gekoppeld aan een freewheel, waardoor kustvaarders, of een vaste tandwiel — geen kustvaarders — hub, en laat u gears wijzigen niet. De voordelen van deze stijl van de fiets zijn veel, maar ze hebben één belangrijk nadeel voor sommige renners.

Onderhoud

Single speed bikes hebben veel minder onderdelen dan hun tegenhangers multi versnelling. Derailleurs, shifters, meerdere tandwielen en ketting ringen zijn alle bewegende stukken die moeten functioneren samen op een fiets van multi-gericht. Als één ding breekt, zal niet de gehele fiets werken. Een fiets één snelheid is gemakkelijk om te werken op omdat er slechts een radertje, één ketting ring en geen derailleur. Sommige interne snelheid fietsen hebben ook vereenvoudigde coaster remmen, die elimineert de behoefte aan een achterste trommel of schijf remsysteem.

Kosten

Omdat zij dergelijk gebrek aan onderdelen, zijn interne snelheid fietsen vaak veel beter betaalbaar dan multi-gericht fietsen. Lagere kosten komt ook in de vorm van onderhoud. Veel van de problemen van de fiets van een interne snelheid zijn staat wordt vastgesteld door de gemiddelde renner. Als ze niet, de meeste Fietswinkels en mechanica kunt u problemen oplossen sneller op één snelheid fietsen dan op meerdere versnelling fietsen, wat betekent minder arbeid tijd en lagere totale kosten.

Gewicht

De afname van de componenten ook van invloed op de fiets van gewicht op een positieve manier voor één snelheid renners. De meervoudige ketting ringen, tandwielen en remsystemen op meerdere versnelling fietsen snel optellen. Enkele snelheid fietsen bespaart u enkele ponden in gewicht, gunstig zowel op als naast de fiets. Een lichtere fiets betekent dat uw totale gewicht minder is, waarvoor derhalve minder kracht op de fiets naar voren verplaatsen in een bepaalde versnelling. Plus, is lichter gemakkelijker te dragen. Als u in een appartement woont of vaak heb om uw fiets binnen, overwegen kunt u de voordelen van het gewicht van een toerental.

Veelzijdigheid

Het grootste nadeel van een fiets één snelheid is veelzijdigheid. Multi versnelling fietsen zijn ongeëvenaard in termen van de pedaling efficiëntie en vermogen een verscheidenheid van terreinen gegeven. Op hillier oppervlakken is een multi gear bike perfect voor het afstemmen van uw ideale pedaling snelheid met de helling van de heuvel die je worden geconfronteerd. Als u de waarde van gemakkelijke, snelle ritten op uw fiets en u in een gebied met een gevarieerde topografie woont, is een multi gear bike waarschijnlijk uw beste weddenschap.


gerelateerde artikelen