Cafeïnevrije koffie & hoofdpijn

March 11

Cafeïnevrije koffie & hoofdpijn

Als u probeert uw cafeïne om energieverbruik te verminderen door het overschakelen abrupt van verschillende kopjes koffie per dag aan cafeïnevrije koffie, kunnen er cafeïne terugtrekking hoofdpijn optreden. Cafeïne ontwenningsverschijnselen normaal gesproken beginnen met 12 tot 48 uur na uw laatste inname van cafeïne en zijn gecorreleerd met uw gemiddelde dagelijkse consumptie van cafeïne.

Afhankelijkheid van cafeïne

Verbruiken meer dan 100 mg cafeïne kan per dag, dat aanzienlijk minder dan het gemiddelde van de 280 mg dagelijks verbruikt door Amerikaanse volwassenen is, leiden tot cafeïne afhankelijkheid en ontwenningsverschijnselen als u plotseling stopt met het consumeren van cafeïne.

Cafeïne terugtrekking

De meer cafeïne die je verbruikt, hoe groter de kans u ontwenningsverschijnselen zult ervaren. Meer dan 50 procent van de onderwerpen die zijn waargenomen in dubbelblinde studies gerapporteerd hoofdpijn als een symptoom van cafeïne terugtrekking. Andere vaak gemeld, volgens het Johns Hopkins Bayview Medical Center, de symptomen omvatten vermoeidheid; slaperigheid; moeilijkheid concentreren; prikkelbaarheid; depressie; angst; griep-achtige symptomen; en bijzondere waardeverminderingen in psychomotorische, waakzaamheid en cognitieve prestaties.

Cafeïne bronnen

Cafeïne komt voor in zoveel producten dat je de hoeveelheid cafeïne die je verbruikt, en dus de mate waarin u gevoelig voor cafeïne terugtrekking bent mag onderschatten. Acht oz. van koffie kan bevatten 70 tot 200 mg van cafeïne, en zwarte thee 40 tot 120 mg. Flavored en groene thee en bepaalde frisdranken variëren van 15 tot 71 mg een portie chocoladerepen 9 tot en met 31 mg een portie en koffie-smaak ijs 30 tot en met 84 mg per 8 oz.

Intrekking beheren

Uw cafeïne ontwenningsverschijnselen worden milder met een gefaseerde terugtrekking in plaats van koude kalkoen. Probeer vervanging thee koffie, stilaan minder koffie inname of vermenging regelmatige en cafeïnevrije koffie met geleidelijk toenemende verhoudingen van waaruit cafeïne is verwijderd. Als u cafeïne inname abrupt verminderen moet, zal de gemeenschappelijke pijnstillers zoals ibuprofen of paracetamol hoofdpijn pijn verminderen.


gerelateerde artikelen