Bijwerkingen van Triprim

March 21

Bijwerkingen van Triprim

Triprim is de naam van de brand in Australië, Tsjechië en Taiwan voor trimethoprim, een antibioticum gebruikt vooral voor de behandeling van infecties van de urinewegen, volgens de Merck Manuals Online medische bibliotheek. Het kan ook de behandeling van middenoor infecties bij kinderen, bronchitis bij volwassenen, sommige ooginfecties en in combinatie met andere medicijnen voor de behandeling van longontsteking. De naam van de brand in de Verenigde Staten is Primsol of Proloprim. Als geen medicatie kan het bijwerkingen in sommige individuen.

Huiduitslag

Een huiduitslag is de meest voorkomende neveneffect van Triprim, met 3 tot en met 7 procent van de individuen ervaren een milde tot matige uitslag zeven tot 14 dagen na het starten van de behandeling, volgens MedlinePlus. De uitslag verschijnt meestal als een rode gebied met kleine verhoogde hobbels bedekt en kan al dan niet jeuken. De kans op het krijgen van een uitslag stijgt met de dosis.

Maagklachten

Zoals veel antibiotica, kunnen Triprim veroorzaken buikpijn, misselijkheid of braken. Met behulp van Triprim voor twee maanden of meer, kan een bacteriële superinfectie, wat betekent dat traditionele antibiotica zal niet doden het. Één van dergelijke genaamd Clostridium difficile infectie is veroorzaakt ernstige diarree en geassocieerd met langdurig gebruik van de Triprim, volgens de Merck Manuals Online medische bibliotheek.

Gele huid of ogen

In zeldzame gevallen veroorzaakt Triprim geelzucht, die is geelverkleuring van de huid of het witte deel van de ogen als gevolg van verhoogde bilirubine, een afvalproduct van oude rode bloedcellen, in het lichaam. Dit kan gebeuren als de drug veroorzaakt ontsteking van de lever, het orgaan dat bilirubine uit het bloed verwijdert of galwegen, die shuttle van de bilirubine naar de darm voor verwijdering, Merck Manuals Online medische bibliotheek.


gerelateerde artikelen