Angst en honing

March 7

Angst en honing

De meeste mensen denken van honing als een alternatieve zoetstof voor suiker. Echter, honing is gebruikt eeuwenlang in folk en traditionele medicijnen als een helende remedie voor een aantal lichamelijke en geestelijke klachten. Honing wordt gemeld te hebben antibacteriële, het verlichten van pijn en kalmerend eigenschappen, volgens auteur Nathaniel Altman in zijn boek, "De honing recept." Sommige alternatieve genezers geloven dat honing zelfs kan helpen verlichten van angst.

Angst feiten

Angst is een gemeenschappelijk probleem van de geestelijke gezondheid. Volgens de National Institute of Mental Health, beïnvloeden angststoornissen jaarlijks ongeveer 40 miljoen Amerikaanse volwassenen. Angst resulteert in lastige symptomen die kunnen interfereren met uw vermogen om te functioneren, met inbegrip van de slapeloosheid, verlies van eetlust, prikkelbaarheid, constant zorgen, nervositeit en onverklaarbare pijnen en pijnen. Terwijl conventionele behandelingen, zoals psychotherapie en medicatie, vaak verlichting, sommige beurt om alternatieve en holistische remedies in de hoop van het vermijden van enkele van de negatieve bijwerkingen geassocieerd met medicatie te brengen. Sommige behandelingen die voordelen kunnen bieden omvatten ontspanningstechnieken, oefening, dieetveranderingen, en kruiden, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Sommige folk en traditionele artsen stellen ook voor dat bepaalde voedingsmiddelen, zoals honing, verlichten van angst eigenschappen kunnen hebben.

Therapeutische eigenschappen van honing

Honey's therapeutische eigenschappen hebben eeuwenlang door traditionele Chinese genezers is begrepen. Westerse cultuur is echter pas begin te bestuderen van de voordelen van honing voor lichamelijke en geestelijke kwalen. Een review gepubliceerd in het November 2002 nummer van the "Journal of wond, stomazorg en continentie verpleging" suggereert dat honing antibacteriële, ontstekingsremmende en op verbetering van immune reactie-eigenschappen kan hebben. Volgens Altman, Ayurvedische beoefenaars in India gebruiken verschillende soorten honing om voorwaarden gekoppeld aan een dosha onbalans of een tekort of teveel van bepaalde kwaliteiten in uw lichamelijk samenstelling te behandelen. In feite, Ayurvedische geneeskunde suggereert dat honing is een van de voedingsmiddelen die gevoelens van mentale evenwicht verhogen kunnen, zegt Ayurvedic practitioner Robert Svoboda in zijn boek, "Prakriti: uw Ayurvedische Grondwet." Daarnaast honing moet wellicht antioxiderende eigenschappen die een gunstig effect op de angst niveaus hebben kunnen, volgens Lynne Chepulis in haar boek, "Healing Honey."

Honey's voordelen voor angst

Honing is een gemeenschappelijk remedie voor slapeloosheid, een van de belangrijkste symptomen van angst. In feite, stelt de Universiteit van Cambridge, adviserende dienst eten brood met honing of warme thee met honing drinken voor het slapen gaan om te verlichten angst. Terwijl verdere studies over proefpersonen nodig zijn voor het bevestigen van de voordelen van honing voor angststoornissen, bestudeerde een studie, gepubliceerd in het juni 2009 verschenen "Fysiologie en gedrag" door onderzoekers van de Waikato University in Nieuw-Zeeland, de effecten van honing, sacharose of suikervrije diëten op angst en geheugen bij laboratorium ratten. De bevindingen suggereren dat honing kan een gunstig effect hebben op angst en geheugen, hoewel meer onderzoek nodig is om deze eis te steunen.

Overwegingen

De voordelen van honing voor angst zijn niet volledig door wetenschappelijk onderzoek bevestigd. De meeste van het bewijsmateriaal dat honing angst kan verminderen is anekdotisch, gebaseerd op folk en traditionele toepassingen. Honing is niet een remedie voor angst. In feite, kan het eten van te veel honing of een eenvoudige suiker verergeren niveaus van angst, volgens psycholoog Edmund J. Bourne in zijn boek, "De angst en fobie werkmap." Raadpleeg uw arts als u denkt dat u een angststoornis.


gerelateerde artikelen