Oefeningen ter verbetering van de dynamische & statisch evenwicht

March 22

Oefeningen ter verbetering van de dynamische & statisch evenwicht

Evenwicht belangrijker met de leeftijd, als u een verhoogd risico op vallende verwondingen te ontwikkelen. De American College of Sports Medicine raadt uitvoeren van oefeningen ter verbetering van de balans ten minste twee dagen per week. Statisch evenwicht gaat om ondersteuning van uw houding tijdens het stilstaan, overwegende dat dynamisch evenwicht inhoudt tot aanpassing aan de veranderingen tijdens beweging. Een effectieve balans routine vordert van statisch naar dynamisch beweegt.

Balans oefeningen beginnen

Volgens het ACSM, moet u zitten kundig voor staan op één been gedurende ten minste 20 seconden zonder vasthouden aan iets statisch evenwicht. Bent u niet in staat om dit te doen, start uw saldo in verschillende richtingen met je voeten in verschillende posities te beginnen met het opbouwen van kracht in de spieren die stabiliseren van het lichaam en het evenwicht verschuiven. Verhogen van de hoeveelheid tijd die u Houd elke positie totdat u zonder hulp kan staan voor 20 seconden. Zodra u dit kan doen moet u vooruitgang bewegingsoefeningen.

Introductie verkeer

Zodra u onder de knie hebben staande op een been terwijl stationaire, beginnen te voeren beweging. Squat neer terwijl het vasthouden aan een teller, Bureau of een ander object. Telkens wanneer u deze oefening doen, verminderen de hoeveelheid ondersteuning die je jezelf, geeft totdat u geen extra ondersteuning nodig. U kunt ook leunen naar voren als u het niet-ondersteunde been achter je te doen een legged deadlift verhogen. Falls zijn vaker gebeuren wanneer in beweging dan bij stilstaan, dus beweging introduceren helpt verbeteren functioneel evenwicht.

Geavanceerde oefeningen

Oefeningen ter verbetering van de dynamische & statisch evenwicht

Wanneer u dynamisch evenwicht bewegingen op vlakke grond uitvoeren kunt, kunt u het probleem verder door naar een unstable oppervlak te verplaatsen. De BOSU bal is een perfect hulpmiddel voor dit doel. Staan met beide benen op de bal te hurken op de BOSU bal. Zodra u gestage bent, beginnen langzaam te kraken naar beneden. Als u begint met het evenwicht verliezen, het tempo traag en focus op de kern strak te houden. Gebruik de unstable oppervlak van de BOSU helpt bouwen de spieren die nodig zijn om het evenwicht op oneffen oppervlakken zoals rotsen of onverharde paden.

Klasse oefeningen

Als u liever een klasse instelling wanneer u de oefening, zijn er opties die u zullen helpen verbeteren van uw saldo. Tai chi gebruikt bewegingen die gewicht verschuiven en one-legged evenwicht, zowel statische en dynamische balans werk vereisen. Als u wilt meer richten op statische evenwicht, kunnen yogalessen helpen.


gerelateerde artikelen