Post-workout duizeligheid

October 27

Post-workout duizeligheid

U hebt zojuist afgesloten een trainingssessie wanneer je begint te voelen duizelig en licht in het hoofd, alsof u misschien flauw. Als je hart sneller klopt, vraag je je af als dit een gemeenschappelijk optreden na oefening of een teken van iets meer serieus is. Inzicht in waarom u duizeligheid ervaring en hoe te voorkomen en te behandelen kan verminderen dit voorval.

Oorzaken

Als u niet in een lange periode gegeten hebben, kan je licht in het hoofd na de oefening te wijten aan lage bloedsuiker. Intense oefening kan uw bloeddruk te laten vallen, die kan je je voelt licht in het hoofd, volgens Up to Date. Ook, als u niet een voldoende hoeveelheid vloeistoffen in uw systeem hoeft, uw lichaam kan beginnen te zweten overmatig. Deze zweet resulteert in het verlies van elektrolieten nodig om te houden van vloeistoffen en zorgt ervoor dat uw hart sneller te kloppen, dit zorgt ervoor dat u zich voelt heter en potentieel licht in het hoofd.

Risico 's

Bepaalde groepen mensen kunnen waarschijnlijk meer te ervaren duizeligheid en andere bijwerkingen van vermoeiende oefening, volgens The New York Times. Deze omvatten die met ongecontroleerde hoge bloeddruk, diabetes, unstable angina, een geschiedenis van hartaanval of andere ernstige hartaandoeningen. Als je zittend voor een langere periode van tijd zijn, nemen voorzichtigheid wanneer de uitoefening van vermoeiende oefening.

Preventie

Eten van een maaltijd of een snack voordat u gaat trainen drie tot vier uur voordat u gaat trainen kan helpen voorkomen van duizeligheid. Water drinken voor, tijdens en na uw training om uitdroging te voorkomen. Post-workout, cooling-down-oefeningen uit te voeren. Breng vijf minuten na uw workout door het vertragen van uw hartslag door langzaam lopen en stretching, volgens Up to Date. Ditmaal vermindert ook de hoeveelheid zuur in de lichaamscellen die zijn uitgebracht tijdens de oefening opgebouwd. Dientengevolge mag meer bloed circuleren. Hiermee voorkomt u dat de daling van de bloeddruk die tot post-workout duizeligheid leiden kan.

Behandeling

Als je ervaring duizeligheid na een training, vast en houd uw hoofd niveau met uw hart — laat niet je hoofd te laten vallen onder je hart, volgens Go Ask Alice, een gezondheids- en Wellness-bron van de Columbia University. Dit zal helpen om te herstellen van de bloedstroom naar de hersenen, bijdragen tot vermindering van duizeligheid. Zodra u begint met het zich beter voelt, drinken een drankje elektrolyt-bevattende om te herstellen van de vochtbalans of het eten van die een banaan of crackers helpen kunnen te nemen van mineralen in je lichaam.

Waarschuwing

Terwijl de duizeligheid na een training meestal geen reden tot bezorgdheid, in sommige gevallen is kan het een meer ernstige aandoening, aangeven volgens Go Ask Alice. Bijvoorbeeld, als u preventieve maatregelen nemen ter vermindering van duizeligheid post-workout, maar nog steeds ervaringen duizeligheid, medische hulp inroepen. Uw arts kan aanbevelen alternatieve oefeningen en het uitvoeren van diagnostische tests om te controleren uw hart, de bloeddruk en de longfunctie.


gerelateerde artikelen