Als uw schouder pijn doet, kunt u nog steeds sporten?

February 24

Als uw schouder pijn doet, kunt u nog steeds sporten?

Bent u gevoel pijn in uw schouder, is het waarschijnlijk in uw beste belang niet kunnen blijven werken en in plaats daarvan kunnen de pijn te laten verdwijnen voordat het opnieuw uit te werken. Schouder pijn optreden uit een scala aan schouder letsel, waarvan sommige worden aangeduid als "herhaalde beweging verwondingen" terwijl anderen tranen of stammen van spieren en ligamenten in de regio zijn. Hoewel meer ernstige verwondingen van de schouder totale immobilisatie vereisen, kunnen het zijn dat sommige uitrekkende en low-impact oefeningen nog steeds worden uitgevoerd terwijl het ervaren van pijn in de schouder.

Gemeenschappelijke schouder letsel

Terwijl de pijn in de schouder kan voortkomen uit een verscheidenheid van blessures en aandoeningen, zijn enkele van de meest voorkomende verwondingen van de schouder impingement, instabiliteit, rotator cuff scheuren, bursitis en tendinitis. Repetitive strain verwondingen, zoals een rotator cuff stam, of bursitis en tendinitis resulteren vaak in een saai en ontstoken pijn. Instabiliteit van de schouder treedt op wanneer een schouderverbinding wordt gedwongen uit zijn normale positie, wat resulteert in pijn als het verhogen van je armen. Impingement wordt vaak veroorzaakt door overmatige wrijving tussen uw schouderblad en schouder spieren. Instabiliteit van de schouder en impingement zijn twee soorten verwondingen die kunnen worden voorkomen of geminimaliseerd door middel van arm-versterking van de basisoefeningen zoals muur push-ups en schouder-ligsteunen.

Uitrekken

Als u hebt van een bursitis last of overmatig gebruik van schade die in een doffe pijn resulteert, kan stretching vaak helpen verminderen spanning en verbeteren van de bloedtoevoer naar deze regio's. Als de pijn is geleidelijk gedaald als dagen gaan door, is het veilig om te strek je schouders en armen. Schouder strekt zich uit van variëren van arm extensies aan elleboog de rek van de bocht. Voor het uitvoeren van een elleboog bocht stretch, opstaan direct met je armen op uw zijden en de knieën licht gebogen. Vanaf daar, til je gewonde arm omhoog, het op de elleboog buigen en plaatsen van uw hand plat op de achterkant van je nek. Neem uw andere hand en plaats het op de bovenkant van je elleboog, omlaag drukken tot je een rek voelt. Houd de rek 10 seconden voordat u ontspant.

Laag-effectoefeningen

Als u zijn herstel van een schouderblessure, die u uiteindelijk wilt laag-effectoefeningen terug integreren in uw dagelijkse routine. Terwijl je schouder kan nog steeds pijn, kan uitvoeren van laag-effectoefeningen die geen verhoging van de pijn van je schouder helpen verbeteren van bereik van de beweging, evenals het versterken van de spieren in je armen. Low-impact arm oefeningen kunnen worden uitgevoerd tijdens het zwemmen of met behulp van weerstand banden uit te voeren van krullen of arm extensies. Voor het uitvoeren van een weerstand-band krul, door het centrum van een weerstand band te hechten aan een statisch object, de uiteinden van de band met beide handen grijpen. Curl je armen door buiging in de ellebogen terwijl je rechtop met je knieën licht gebogen. Krullen totdat uw handen op schouderhoogte voordat u uitbreidt weer uit. Herhaal totdat vermoeid.

Let op

Hoewel het mogelijk is om te oefenen met een geblesseerde schouder, raadpleeg dan altijd met uw arts om ervoor te zorgen dat uit te werken in uw conditie zal niet leiden tot verdere schade aan je arm. Als uw schouder letsel een gevolg van een operatie is, moet u uiteindelijk uit te werken om te herstellen van de kracht en bereik van de beweging aan uw arm. Desondanks is het belangrijk onderscheid maken tussen uitoefenend met een stijf en immobiel arm en trainen met de pijn. Als u hevige pijn in uw schouder voelt, moet u niet sporten.


gerelateerde artikelen