Vroege symptomen van Cushing

November 15

Vroege symptomen van Cushing

Het syndroom van Cushing komt voort uit het lichaam van de blootstelling aan hoge niveaus van een hormoon genaamd cortisol gedurende een lange periode. Cortisol is een hormoon afgescheiden in het lichaam en is verantwoordelijk voor de afbraak van glucose, de regulering van bloeddruk, insuline en verminderen van ontstekingen. Volgens MedlinePlus is overmatig gebruik van corticosteroïde medicijnen, zoals prednison en prednisolon, die worden gebruikt voor de behandeling van astma en reumatoïde artritis, een van de belangrijkste oorzaken van het syndroom van Cushing.

Ziekte van Cushing

De ziekte van Cushing wordt veroorzaakt door een tumor van de hypofyse, gelegen aan de voet van de hersenen. Dit verschilt van het syndroom van Cushing, die wordt veroorzaakt door cortisol inname door middel van medicijnen. Volgens MedlinePlus, een publicatie van de National Institutes of Health, de symptomen van het syndroom van Cushing en ziekte zijn hetzelfde en zijn veranderingen van de huid, spieren en botten wijzigingen, en obesitas en andere symptomen.

Veranderingen van de huid

Volgens MedlinePlus definiëren huidveranderingen een vroeg symptoom van Cushing van. MedlinePlus zegt dat patiënten met deze aandoening kunnen acne op hun gezicht krijgen of ontwikkelen van andere huidinfecties. Ze ontwikkelen ook paarse gekleurde lijnen op de huid van de buik, dijen, borsten en armen. De huid ook de neiging om dunne en breekbare en dergelijke patiënten krijgen gemakkelijk blauwe plekken. Volgens «««MayoClinic.com, genezing van bezuinigingen, insectenbeten en infecties, doet zich langzaam in de Cushing. Vrouwen met van Cushing kunnen ook dik haargroei op het gezicht, borst, nek, buik en dijen ontwikkelen.

Spier- en bot wijzigingen

Volgens MedlinePlus behoren spieren en botten wijzigingen tot de vroege symptomen van Cushing van. Patiënten lijden aan rugpijn tijdens het uitvoeren van hun gebruikelijke dagelijkse activiteiten. Zij melden ook gevoel pijn of gevoeligheid in de botten. De botten hebben ook de neiging te dun waardoor het individu meer vatbaar voor fracturen, vooral van de ribben en de ruggengraat geworden. Spierzwakte kan ook optreden als gevolg van deze aandoening.

Obesitas en andere symptomen

Volgens MedlinePlus ontwikkelen patiënten ook symptomen zoals gewichtstoename, als gevolg van Cushing. Gewichtstoename treedt meestal op rond de buik en de bovenrug. Patiënten ontwikkelen ook een gezicht van de maan, die verwijst naar de afronding van het gezicht. Volgens «««MayoClinic.com ontwikkelen individuen een vette bult tussen hun schouders, dat heet een buffalo hump. MayoClinic.com zegt ook dat vermoeidheid, depressie en prikkelbaarheid, verlies van emotionele controle, verminderd libido, erectiestoornissen mannetjes en menstruele onregelmatigheden in zijn ook vroege symptomen van Cushing van.


gerelateerde artikelen