Helpen met een Adrenaline-kick van bergbeklimmen

February 8

Helpen met een Adrenaline-kick van bergbeklimmen

Wetenschappers proberen te vertellen die menselijke lichamen geëvolueerd in om ons te wandelen langs de grond. Je lichaam misschien eens, u signalen van paniek en terreur te sturen wanneer u staan op iets hoger dan een barkruk. Maar je weet wel beter, en dat is waarom je wilt helpen met omgaan met de adrenaline die zorgt ervoor dat u te grijpen wanneer je op een klim gnarly berg omhoog. Leer een paar eenvoudige menselijke trucs om u helpen omgaan, en u zult vrij snel worden geeuwen helemaal naar boven de rots.

Ademen

Neem een lange, diepe adem wanneer u begint met paniek. Wanneer je merkt dat je kort van adem, Dwing jezelf bewust inademt en adem langzaam over enkele seconden. Dit brengt verschillende dingen. Ten eerste, het scherpt je focus doordat u bewust te worden van je lichaam. Ten tweede, het levert meer zuurstof aan uw spieren, helpen je vermoeidheid te bestrijden. Ten derde, schoont je hoofd en geeft u de tijd voor het plannen van uw volgende verplaatsen.

Standen zoeken

Voordat je voeten de grond op een bepaalde route laat, moet u zoveel mogelijk van de route mogelijk werkingssfeer en plan uw lijn van de aanval. Met name Let op grote richels of bezit die zal u toestaan om een rust te nemen als u nodig hebt. Standen zijn een geweldige plek om te kalmeren, losraken opwaarts en voorbereiden van de heffing naar voren. Alles wat die je doet ter bestrijding van vermoeidheid zal uw vertrouwen op de top van een beklimming. Als uw route is te lang of overhangende aan totaal plan van de grond omhoog, zorg ervoor dat u periodiek Neem een paar momenten om het tekenen van een routekaart, wanneer u zich in een goede ruststand.

Schudden en krijt

Lange, zware beklimmingen neiging om kraan uit uw onderarmen, pompt ze vol met melkzuur en rooft u van de mogelijkheid om op te houden. Wanhopige en pijnlijke klimmen niet precies de doden van de demonen van angst, doe alles wat die je kunt om te houden van uw hoge grijpkracht. Schud je armen uit door het draaien van uw polsen snel terwijl laten die je armen aan uw zijde hangen. Dit zal verhogen de bloedtoevoer naar uw onderarmen en snelheid van herstel. Terwijl u 're aan het, krijt. Slijmerige handen alleen Controleer je veel meer kans om te vallen. Er is geen slechter gevoel dan het raken van een wachtruimte en vertragen gevoel zelf scum af.

Praktijk veilig klimmen

Als je bang bent van vallen, is het beste wat dat u kunt doen om over dat te overtuigen zelf dat u bereid bent voor het. De alleen surefire manier om dat te doen is om dubbel te controleren al uw apparatuur om ongetrouwd tijd die u klimmen. Zorg ervoor dat je touw is niet versleten zijn en dat uw harnas en hardware allemaal in goede vorm zijn. Vóór elke klim, Controleer uw knoop, uw harnas gespen, je spullen en uw belayer van vistuig om ervoor te zorgen dat alles in orde is. Dit geldt ongeacht hoe ervaren je bent: pro klimmer John Long werd ernstig gewond in December 2012 toen hij vergat te voltooien koppelverkoop zijn knoop. Laat jezelf worden geïntimideerd niet: dit is een gebied — waarschijnlijk de enige — waar je kan beter dan zij kunnen doen.


gerelateerde artikelen