Vroege symptomen van HIV bij vrouwen

February 22

Vroege symptomen van HIV bij vrouwen

Ongeveer 1 op de 4 volwassenen leven met human immunodeficiency virus of HIV, in de VS is een vrouw, meldt de Centers voor Disease Control and Prevention. Auteurs van een artikel van januari 2011 in "Clinical Infectious Diseases" opmerking dat veel vrouwen niet HIV zorg ontvangen zodra ze--gedeeltelijk moeten omdat vroege HIV symptomen mogelijk subtiele. Herkennen van de symptomen en het vermijden van vertragingen in het ontvangen van de HIV-behandeling kunnen helpen voorkomen van verspreiding van het virus aan anderen en prognose aanzienlijk te verbeteren.

Koorts, vermoeidheid en gezwollen klieren

In de eerste paar dagen tot weken na besmetting met HIV, 50 tot 80 procent van de mensen met symptomen griep-achtige, notities CDC. Koorts, koude rillingen, nachtelijk zweten, vermoeidheid en gezwollen klieren of lymfeklieren, behoren tot de meest voorkomende symptomen voor vroege HIV. Sommige mensen kunnen ook merken een zere keel, mond zweren, spierpijn, misselijkheid, braken of diarree. Omdat soortgelijke symptomen kunnen worden veroorzaakt door andere aandoeningen--zoals de griep, mononucleosis, keelontsteking, voedselvergiftiging en zelfs de verkoudheid--, vroege HIV symptomen zijn vaak over het hoofd gezien.

Uitslag

In tegenstelling tot andere voorwaarden die griep-achtige symptomen kunnen veroorzaken, vroege HIV-infectie kan ook leiden tot een uitslag. Een review artikel verschenen in januari 2011 in "Dagboek van the International AIDS Society" verklaart dat huiduitslag gebruikelijk in zowel de vroege en de late HIV zijn. Omdat de huid het grootste orgaan van het lichaam is, is het bijzonder kwetsbaar voor de gevolgen van HIV, de auteurs opmerking. Huiduitslag als gevolg van vroege HIV-infectie zijn meestal rode en jeukende. Ze kunnen overal voorkomen maar vaak verschijnen op de armen of romp.

Hoofdpijn

Hoofdpijn is een ander gemeenschappelijk symptoom van vroege HIV-infectie. Naast hoofdpijn merken sommige mensen een stijve nek en gevoeligheid voor licht. Deze symptomen kunnen duiden op ontsteking van het slijmvlies rond de hersenen en ruggenmerg-- of meningitis--als gevolg van HIV. Deze manifestatie komt veel minder vaak dan andere vroege symptomen van HIV, echter. Volgens een artikel van augustus 1999 in het tijdschrift "American Family Physician", omhoog tot 70 procent van de mensen met vroege HIV ervaring hoofdpijn, terwijl slechts 24 procent zijn gediagnosticeerd met meningitis.

Vaginale zweren

In zeldzame gevallen, vaginale zweren of zweren kunnen erop duiden vroege HIV bij vrouwen. Gebaseerd op statistieken uit 2010, schat CDC dat bijna 85 procent van de vrouwen contract HIV tijdens onbeschermde seksuele met mannen ontmoetingen. Blootstelling aan andere seksueel overdraagbare aandoeningen of SOA's, verhoogt het risico van HIV en kan ook het verhogen van de kansen van een genitale ulceratie vormen tijdens de vroege HIV-infectie. Het artikel van augustus 1999 in "American Family Physician" merkt dat 5 tot 15 procent van de mensen met vroege HIV genitale ulcera ontwikkelen.

Wanneer naar de dokter

Als u hebt zorg risicofactoren voor HIV--met inbegrip van een geschiedenis van onbeschermde seks of injectie drugsgebruik--voor HIV laten testen. Houd in gedachten dat vroege HIV symptomen kunnen subtiel en vaak niet gediagnosticeerd zijn. Krijgen van de vroegtijdige behandeling voor HIV kan helpen beschermen u tegen HIV-gerelateerde complicaties en ook het voorkomen van verspreiding van het virus naar dierbaren.


gerelateerde artikelen