Wat Is de isometrische contractie?

January 14

Tijdens oefening en dagelijkse activiteit vervullen spieren, een verscheidenheid van bewegingen. Onder stress, kunt een spier inkorten, verlengen of hetzelfde blijven. Een contractie impliceert dat de spier in reactie verkort op de kracht, maar dit niet noodzakelijkerwijs het geval is. Er zijn verschillende soorten spiersamentrekkingen, en een van hen is een isometrische contractie.

Vaststelling van de voorwaarden

Spiercontracties worden ingedeeld volgens hoe de spieren reageren om af te dwingen. Isometrische oefeningen worden vaak gebruikt bij krachttraining, en ze zijn oefeningen waarin er geen bereik van de beweging en geen zichtbare beweging van het gewricht of spier is. Omdat de spier onder kracht niet beweegt, verandert de lengte niet.

Voordelen van isometrische oefeningen

De belangrijkste voordelen van isometrische oefeningen zijn toegenomen kracht. Het concept van isometrische oefeningen is vrij eenvoudig. U kunt gemakkelijk richten op een specifieke spier of groep spieren en uw vooruitgang baseren op de hoeveelheid tijd die u een bepaalde houding houd. Bijvoorbeeld, als u zijn bedrijf een gewicht overhead, beginnen met 15 seconden en verhogen van de tijd of de mate van gewichtsverlies als je vooruitgang.

Gebruik van isometrische oefeningen

Isometrische oefeningen worden vaak gebruikt in krachttraining, yoga en martial arts. In yoga of martial arts kunnen isometrische contracties een veilige en effectieve manier om te houden van een pose en werken aan balans en flexibiliteit. Met krachttraining, isometrics kan leiden tot meer spieren te reageren door middel van stabilisatie. Bijvoorbeeld, als u zijn bedrijf een gewicht overhead, zal de buik en rug spieren bezig zijn te helpen stabiliseren van het gewicht.

Voorbeelden van oefeningen

Een voorbeeld van een isometrische contractie is een zwaar voorwerp boven je hoofd houden zonder te verplaatsen. In dit geval de spieren in je bovenlichaam worden uitgedaagd om te houden van het object omhoog, maar omdat u het niet verplaatst, de spieren niet gaan hetzij. Isometrische oefeningen kunnen gebeuren met behulp van uw eigen lichaamsgewicht of vrije gewichten. Andere voorbeelden zijn een handstand met geen beweging zodra u zijn tot, het verblijf in het deel "up" van een push-up en duwen tegen iets dat niet, zoals een muur beweegt.

Isometrische overwegingen

Bij het bouwen van een oefeningsroutine voor krachttraining en flexibiliteit, is het het beste te nemen van een scala aan bewegingen. Isometrics moet worden gecombineerd met dynamische of bewegende oefeningen om de gewrichten en de spieren volledig te activeren. Net als bij elke oefening, goed opwarmen, start langzaam en nooit meer gewicht dan u aankan veilig tillen.


gerelateerde artikelen