Suiker intolerantie bij kinderen

May 24

Suiker intolerantie bij kinderen

Suiker intolerantie is een spijsvertering aandoening die kinderen en volwassenen treft. Als beide ouders zijn gediagnosticeerd met fructose-intolerantie, een andere naam voor suiker intolerantie, hebben de kinderen een 25 procent kans van het hebben van dezelfde voorwaarde, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Suiker intolerantie wordt vaak verward met een allergie, maar het is een heel andere voorwaarde. Suiker intolerantie wordt veroorzaakt door een defect in het spijsverteringsstelsel, terwijl een allergie het resultaat van een overgevoeligheid van het immuunsysteem is.

Oorzaak

De oorzaak van suiker intolerantie bij kinderen is gebaseerd op medische familiegeschiedenis van het kind. Er is geen genezing of preventie voor deze aandoening, maar het is beheersbaar door de dieetbehoeften wijzigingen. De intolerantie voor suiker, voornamelijk fructose en sucrose, is te wijten aan het onvermogen om te verteren de suiker omdat de dunne darmen niet maken het enzym aldolase-B. Enzymen zijn eiwitten die het lichaam helpen breken suikers en voedsel eiwitten in een eenvoudig formulier dat door het lichaam kunnen worden opgenomen. Als uw kind niet dit enzym oplevert, blijft de suikers die ze opneemt onverteerd, complicaties veroorzaken.

Tekenen en symptomen

Tekenen en symptomen van fructose-intolerantie zijn meestal gemakkelijk te herkennen. Een register bijhouden van uw kind voeding en het soort symptomen die ontwikkelen nadat hij bepaalde voedingsmiddelen eet. Gemeenschappelijke symptomen kunnen omvatten braken, geelzucht, slechte voeding, convulsies, prikkelbaarheid, slaperigheid, gele ogen, lage bloedsuikerspiegel en fussiness, volgens MedlinePlus. Symptomen kunnen geleidelijk erger omdat het onvermogen voor het verwerken van de suiker giftige chemicaliën te bouwen in de lever veroorzaken en uiteindelijk leiden tot falen van de lever kan kan. Uw kind kan zich ook voordoen plotselinge druppels in bloedsuiker.

Preventie

Zodra de diagnose, zal uw kind moet alle fructose en sucrose verwijderen uit haar dieet. Dit kan moeilijk zijn, omdat deze suikers natuurlijk in siroop, honing en fruit gevonden zijn, en vaak gebruikt worden verwerkt en verpakt voedsel. Vermijd lijstsuiker, high-fructose corn siroop, fruit, vruchtensappen, poedersuiker, frisdrank, op smaak gebrachte water, sorbitol, gezoete melk en sportdranken. School van uw kind, vriend(in) ouders en andere verzorgers informeren over de toestand te voorkomen van accidentele inname van suiker.

Overwegingen

Als uw kind voorwaarde niet gediagnosticeerd gaat, kunnen bepaalde complicaties ontwikkelen. Gemeenschappelijke complicaties geassocieerd met suiker intolerantie zijn jicht, bloeden, lever storingen, hypoglykemie, aanvallen en zelfs de dood. Praat met een diëtist te ontwikkelen van een dieet voor uw kind dat vrij is van alle gevaarlijke suikers en evenwichtig met essentiële voedingsstoffen.


gerelateerde artikelen