Hoe wordt de sacharose verteerd?

June 24

Hoe wordt de sacharose verteerd?

De taak van uw spijsverteringskanaal is om breken van voedsel in kleinere deeltjes fysiek, en verbreekt u daarna de grote voedings moleculen in kleinere voeding moleculen die uw darm kan absorberen. Je bent niet kunnen absorberen sacharose of lijstsuiker, tenzij u het eerst verteren. Zodra u sacharose verteren, absorberen u de onderdelen in je bloedbaan.

Sacharose chemie

Sacharose is een type chemische verbinding genoemd een disaccharide, wat betekent dat het bestaat uit twee kleinere moleculen genaamd monosacchariden. Een monosacharide is een enkelvoudige suiker-ring. Specifiek, bestaat sacharose uit de monosaccharide glucose chemisch gebonden aan de monosaccharide-fructose. Je darm kan absorberen glucose en fructose, maar niet kan absorberen sacharose, tenzij u eerst het verteren door te breken in de monosaccharide onderdelen daarvan, die in de darm plaatsvindt.

Enzymen

Uw spijsverteringskanaal functies met behulp van enzymen, die zijn van biologische katalysatoren. Een katalysator is een molecule waarmee de chemische reacties sneller dan ze anders zouden, zonder wordt verbruikt of gewijzigd in de reactie plaatsvinden. Dr. Lauralee Sherwood, in haar boek "Menselijke fysiologie," legt uit dat het verantwoordelijk is voor het verteren van sacharose enzym Sacharase wordt genoemd. Uw intestinale cellen produceren en Sacharase afscheiden.

Doel van Sacharase

In theorie hoeft u niet Sacharase te verteren sacharose. Sacharose breekt in haar samenstellende onderdelen, glucose en fructose, in aanwezigheid van water en zuur. Omdat uw gehele spijsverteringskanaal scheidt grote hoeveelheden water in het interieur, en omdat uw maag produceert zuren, kon u technisch sacharose zonder het enzym Sacharase verteren. in werkelijkheid echter dit niet uit te werken, omdat uw spijsvertering voedsel langs te snel voor de sacharose beweegt te reageren met zuren en water in de maag--de zuur en water spijsvertering reactie vrij traag is, die is waarom u het enzym Sacharase.

Mechanisme

Sacharase werken door het breken van de binding tussen glucose en fructose via een proces genaamd hydrolyse, uitleggen Drs. Reginald Garrett en Charles Grisham in hun boek "Biochemie." Hydrolyse betekent letterlijk "splitting met water." Het enzym Sacharase voegt een water-molecuul, dat de chemische formule H2O, over de binding van de glucose-fructose in sacharose heeft. Één zuurstof en een waterstof hecht aan een van de monosacchariden, en hecht een waterstof-atoom aan de andere monosacharide. Dit bevrijdt zowel glucose en fructose, breken de band tussen hen.

Deficiëntie

Sommige individuen produceren niet Sacharase, wat betekent dat ze niet kunnen verteren sacharose. Dit enzym deficiëntie is relatief zeldzaam--de National Institutes of Health schatten dat 1 in 5.000 mensen van Europese afkomst heeft een Sacharase-deficiëntie, ook wel congenitale Sacharase-isomaltase deficiëntie. Als u deze tekortkoming hebt en je sacharose verbruikt, ervaar je symptomen vergelijkbaar met lactose-intolerantie, inclusief gas, opgeblazen gevoel en intestinale ongemak.


gerelateerde artikelen