Over het kind CPR Pulse punt

April 1

Over het kind CPR Pulse punt

Presterende CPR, of cardiopulmonale reanimatie, op een kind vrij zwaar kan zijn maar wellicht nodig om te leven in een onbewuste kind. Het is zeldzaam voor zuigelingen te gaan hartstilstand, tenzij er sprake is van een onderliggende aandoening van het hart. Zuigelingen kunnen ook ingaan op hartstilstand vanwege een onopgeloste ademhaling nood aan een obstructie, verdrinking of allergische reactie gerelateerde.

Eerste beoordeling

Deel van de initiƫle beoordeling op onbewuste zuigeling impliceert een snelle controle voor ademhaling en circulatie. Als de baby niet ademhaling na een 10-tweede controle, worden twee kleine ademhalingen aangeboden. Na de twee adem is het belangrijk om te controleren op tekenen van verkeer. Als de huid koele, bleke of blauwachtige is en de baby is nog niet ademen, is het eerlijk om te veronderstellen dat het hart niet pompen. Verder om dit te controleren, kan een puls-controle worden uitgevoerd. In een volwassene of kind, wordt de pols gecontroleerd in de halsslagader van de nek; in de zuigeling, wordt de brachialis slagader van de arm gecontroleerd. Als er geen waarneembare puls, worden hartmassages aanbevolen.

Lokaliseren van de brachialis slagader

De brachialis slagader is op de onderkant van de arm tussen de oksel en de elleboog. Anatomisch, ligt het tussen de triceps en de biceps. Omdat deze slagader dicht onder de oppervlakte is, kan een puls worden bepaald met een lichte aanraking. Zuigelingen hebben een veel snellere hartslag dan volwassenen. Volgens de American Academy of Family Physicians heeft een pasgeboren baby een hartslag in rust tussen 120 en 160 slagen per minuut, dat ongeveer twee keer die van een volwassene is. Een snelle puls is vaak moeilijker te detecteren.

Arteria brachialis slagader vs. halsslagader

De brachialis slagader wordt om verschillende redenen gecontroleerd in plaats van de halsslagader. De nek van de baby's zijn anatomisch, korter, waardoor een carotis puls moeilijk te vinden. Het vinden van een carotis puls aan een volwassene of kind is veel eenvoudiger als het hoofd is verlengd rugpand, bloot de halsslagader. Omdat baby's kwetsbaarder zijn, wordt uitbreiding van de hals van een kind niet aanbevolen. Kantelen van de hoofd achterover te ver kan ook afsluiten van de luchtpijp, de luchtwegen die naar de longen leidt.

Overwegingen

Voor redders die niet van de gezondheidswerkers, adviseren de American Heart Association niet zelfs een puls controle tijdens een eerste beoordeling van de zuigeling. De pols is enigszins moeilijk te lokaliseren en nauwkeurig beoordelen, en probeert te doen duurt 10 seconden of langer, dat is tijd weg van de belangrijke hartmassages. Dus na de twee ademhalingen, als de baby nog niet ademen is, de redder onmiddellijk hartmassages beginnen zouden. Zorgverleners doen controleren en volgen van baby peulvruchten, omdat ze zijn opgeleid om dit te doen. Het Amerikaanse Rode Kruis blijft leren leggen Reddertjes om te controleren de brachialis pols als onderdeel van haar kind CPR-programma.

Redenen voor verandering

Over om de vijf jaar opnieuw beroepsorganisaties de richtsnoeren voor cardiac life support. In 2005 veranderde de American Heart Association, onder andere, de volgorde van de beoordeling voor leken redders. Bleek dat lag redders in het algemeen niet goed-bedreven waren in het controleren van een puls, wat betekent dat hartmassages waren niet helemaal uitgevoerd vanwege de onzekerheid over een puls of vertraagd. Sinds relatief weinig schade kan worden gedaan om het kind in het geval van hartmassages niet nodig zijn, de vereniging van het hart bepaald dat een selectievakje puls is overbodig, aangezien het veel erger om te weigeren een baby de waardevolle hartmassages.


gerelateerde artikelen