Hoe te verminderen van gynaecomastie

March 27

Hoe te verminderen van gynaecomastie

Gynaecomastie is een abnormale hoeveelheid borst weefsel groei in mannetjes genoemd. Volgens de American Academy of Family Physicians hebben"maar liefst 65% van de 14-jarige jongens gynaecomastie." Gynaecomastie kan op elke leeftijd ontwikkelen in jongens en mannen. Meestal ontwikkelt tijdens het begin van de puberteit en verdwijnt zonder behandeling na 2 tot 3 jaar. Sommige aandoeningen en medicijnen kan gynaecomastie te ontwikkelen. Behandeling omvat het vinden van de onderliggende oorzaak van de borst weefsel groei en dat onderliggende oorzaak te behandelen. Chirurgische verwijdering van overtollige borstweefsel wordt beschouwd als een onderliggende oorzaak niet kan worden geïdentificeerd.

Stap 1

Bezoek uw arts voor een onderzoek. Uw arts zal nemen een medische voorgeschiedenis, te evalueren uw symptomen en medische tests om te bepalen wat de oorzaak is van de gynaecomastie eventueel te bestellen. Puberteit is vaak een oorzakelijke factor voor gynaecomastie. Wanneer de puberteit is de oorzaak, verminderen de borsten meestal in grootte binnen 3 jaar zonder behandeling. Andere gevallen van gynaecomastie kunnen worden veroorzaakt door genetische aandoeningen, lever storingen, nierfalen, hormoon onevenwichtigheden en tumoren. Wanneer de onderliggende ziekte wordt behandeld, verdwijnt gynaecomastie.

Stap 2

Bespreek eventuele medicijnen die u met uw arts, neemt omdat sommige medicijnen kunnen gynecomastie veroorzaken. Sommige van de medicijnen die borst groei bij mannen veroorzaken kunnen omvatten AIDS-medicijnen, anti-angst-medicatie, antibiotica, chemotherapie en antidepressiva. Als de gynaecomastie wordt veroorzaakt door voorschriftmedicijnen, zal uw arts bespreken de optie voor het wijzigen van uw medicijnen of stopzetting van uw medicijnen. Overtollige borst groei verdwijnt zodra de verantwoordelijk medicatie wordt stopgezet.

Stap 3

Informeer uw arts als u alcohol of illegale drugs gebruikt. Frequente alcoholgebruik, marihuana en steroïden kan gynaecomastie.

Stap 4

Overwegen een operatie ondergaan om te verwijderen van de overtollige borstweefsel. Chirurgie wordt meestal aanbevolen wanneer de patiënt is zeer gehinderd door de verschijning van zijn borsten of wanneer de gynaecomastie niet op eigen binnen 3 jaar verdwijnt.

Waarschuwingen

  • Raadpleeg een arts als u van borst pijn of tepel kwijting symptomen.

Tips

  • Gynaecomastie kan ontwikkelen in één of beide borsten.

gerelateerde artikelen