Oren bellen na het eten

March 6

Tinnitus is de medische term voor beltoon geluid in je oren als er geen buiten bron aanwezig. Het kan treft één op de vijf mensen, en worden veroorzaakt of verergerd door leeftijdsgebonden gehoorverlies, OORSMEER opbouw, lawaai en verschillende medische aandoeningen. Tinnitus dat na het eten optreedt kan worden beïnvloed door uw voedingskeuzes. Dieetveranderingen aldus bijdragen tot het beheren van uw symptomen.

Relatie

Voorwaarden die betrekking hebben op de delen van je binnenoor en de hersenen die het verwerken van sensorische informatie bij eye bewegingen en uw gevoel voor evenwicht heten vestibulaire stoornissen. Voorbeelden zijn migraine en de ziekte van Meniere. Naast het veroorzaken van vertigo, of de perceptie dat u of uw omgeving zijn spinnen, kunnen vestibulaire stoornissen tinnitus veroorzaken. Bepaalde voedingsmiddelen en dranken kunnen verstoren de vloeistof niveaus in uw oren en lichaam, volgens de vestibulaire stoornissen Association, verhogen van uw risico voor tinnitus en andere vestibulaire problemen.

Probleem voedingsmiddelen

VEDA raadt het vermijden van de voedingsmiddelen en dranken met hoog zout- of suikergehalte. Zout is een hoogste bron van natrium, die met vloeistof verordening interfereren kan als verbruikt in overmaat. Zoute voedingsmiddelen kunnen ook bijdragen aan hoge bloeddruk--een andere potentiële oorzaak van tinnitus. Met name zoute voedsel omvat ingeblikt voedsel, aardappels, chips, crackers, verwerkte vleeswaren en kazen, bevroren voorgerechten en fast food. Suikerhoudende voedingsmiddelen, die problemen kunnen veroorzaken omvatten lijstsuiker, honing, reguliere frisdranken, snoep, pannenkoek siroop, gelei, jam en glazuur. Cafeïne en alcoholische dranken, zoals koffie, bier en wijn, kunnen ook bijdragen aan uw symptomen. Als uw symptomen geassocieerd met migraine, Vermijd gemeenschappelijk migraine triggers, zoals leeftijd kaas, gerookt vlees, rode wijn, chocolade, citrus vruchten en bananen.

Nuttig voedsel

Voedingsmiddelen die tinnitus met alternatieve opties verergeren vervangen kan helpen verminderen de frequentie of intensiteit van uw symptomen. Kies bijvoorbeeld volkoren brood, granen en rijst over suikerhoudende granen, snoep en gebak. Heilbot, volle granen, noten en zaden zijn rijke bronnen van magnesium--een mineraal mensen gevoelig voor migraine, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center ontbreken kan. Verblijf goed gehydrateerd kan helpen minimaliseren tinnitus symptomen die gepaard gaan met lage vloeistof niveaus, met name als u deelnemen aan krachtige oefening of tijd in warm weer doorbrengen.

Aanvullende suggesties

Stress en depressie kunnen verergeren tinnitus. Psychotherapie, medicatie, regelmatige lichaamsbeweging en deelnemen aan hobby's of werk u genieten van kunnen helpen bij het beheren van depressieve stemmingen en stressvolle situaties. Uitgebalanceerde maaltijden en snacks eten op regelmatige tijdstippen kan ook beschermen tegen stemmingswisselingen en vloeistof onevenwichtigheden. Als uw symptomen piek na het eten van bepaalde voedingsmiddelen, wellicht het beste af om deze te vermijden. Uw voedselinname en symptomen in een dagboek bijhouden kan u helpen bepalen uw persoonlijke triggers. Als uw symptomen ernstig of langdurig, vraag advies van uw arts.


gerelateerde artikelen