Ketoacidose symptomen

March 2

Ketoacidose symptomen

Voorkeur brandstof van het lichaam is het suiker, of glucose. Als er onvoldoende glucose beschikbaar is voor cellen van het lichaam, wordt vet gebruikt als een alternatieve energiebron. Echter, het gebruik van vet voor energie produceert zure chemische stoffen genaamd ketonen. Een opeenhoping van ketonen zorgt ervoor dat het bloed tot te zuur, wat leidt tot chemische verstoringen in het lichaam bekend als ketoacidose, die twee vormen heeft: alcoholische ketoacidose en diabetische ketoacidose. Ketoacidose symptomen weerspiegelen de abnormale lichaamschemie veroorzaakt door buitensporige ketonen in het bloed.

Misselijkheid, braken en abdominale pijn

"The Merck Manual voor Healthcare Professionals" merkt op dat de misselijkheid en braken voorkomende symptomen van ketoacidose zijn. Te hoge niveaus van bloed ketonen activeren het braken centrum in de hersenen. Buikpijn ook vaak optreedt met alcoholische ketoacidose, en diabetische ketoacidose (DKA) kan begeleiden.

Droge mond, dorst en verhoogde urine frequentie

De American Diabetes Association staten die droge mond en dorst zijn veelvoorkomende symptomen van DKA. DKA treedt op wanneer de insuline niveau is te laag, waardoor aanzienlijk hoge niveaus van bloed glucose. De nieren scheiden grote hoeveelheden water en glucose wanneer bloedsuikerspiegel zijn zeer verheven, waardoor urine frequentie verhoogd. Het verlies van het lichaam water, op zijn beurt leidt tot een droge mond en dorst.

Snelle ademhaling

Diepe, snelle ademhaling is een karakteristieke symptoom van ketoacidose. "Diabetes Forecast" legt uit dat de hersenen stijgingen van de rente en de diepte van de ademhalingen ademhaling in een poging signalen om het corrigeren van het buitensporige zuurgraad van het bloed. De veranderingen in de ademhaling kunnen de longen te ontdoen het lichaam van een gedeelte van de circulerende kooldioxide, dat een belangrijke bijdrage aan de zuurgraad van het bloed is.

Fruitige adem geur

De Universiteit van Maryland Medical Center verslagen fruitige adem geur als een symptoom van ketoacidose. De geur is te wijten aan de aanwezigheid van hoge niveaus van bloed ketonen, die aantoonbaar op de adem.

Vermoeidheid en zwakte

Vermoeidheid en zwakte zijn voorkomende symptomen van ketoacidose, waarschuwt de Mayo Clinic. Met behulp van vet om te voldoen aan de energiebehoefte van het lichaam is verwant aan reguliere benzine ingebruikneming een hoogwaardige raceauto. De motor zal waarschijnlijk lopen, maar lang niet zo goed als het doet met racing brandstof. Ook het lichaam kan overleven voor een tijd met behulp van vet als brandstof, maar het lichaam werkt niet bijna zo goed met behulp van vet als wanneer suiker de primaire brandstof is. Gebruik van vet voor energie, plus de ernstige chemische onevenwichtigheden veroorzaakt door de resulterende acidose, leiden tot diepe vermoeidheid en zwakte.

Verwarring

De Universiteit van Maryland Medical Center merkt dat verwarring een gemeenschappelijk symptoom van zowel alcoholische en diabetische ketoacidose is. Verwarring vloeit voort grotendeels uit glucose ontbering in de hersenen. De chemische onevenwichtigheden veroorzaakt door ketoacidose verder verstoren hersenenchemie, verwarring, die kan de voortgang naar coma.


gerelateerde artikelen