Plassen & tekenen van Alzheimer dementie stadia

February 23

Incontinentie bij de ziekte van Alzheimer patiënt kan te wijten zijn aan verschillende factoren, met inbegrip van verwarring, verminderde zintuiglijke gewaarwording, desinteresse in hygiëne of een medische aandoening. Het is belangrijk dat de eerste regel uit een urineweginfectie of andere medische aandoening die kan worden behandeld. Aanpassing van het huismilieu voor succesvolle toiletgebruik kunnen de persoon om de gezondheidstoestand en onafhankelijkheid voor zo lang mogelijk tijdens de vroege stadia van de ziekte.

Gevolgen van incontinentie tijdens de vroege stadia

Individuen in de vroege stadia van de ziekte van Alzheimer kunnen worden vernederd en proberen te verbergen van urine ongevallen. Anderen kunnen niet zich bewust zijn van de natte sensatie of geur en verzorger ondersteuning om hun kleding veranderd nodig. Leden/mantelzorgers kunnen vermijden brengen van de persoon aan sociale activiteiten en openbare ruimten, waarbinnen een waardevolle ondersteuning en recreatieve genot te beperken. Bovendien, indien de persoon in een senior huisvesting of begeleid wonen voorziening dat niet verzorgen van incontinentie leeft, een plotselinge verandering in huisvesting zal worden verlangd.

Gevolgen van incontinentie in de gematigde fase

De persoon heeft tijdens het gematigde stadium van de ziekte van Alzheimer, grotere verwarring dat het moeilijk maakt te vinden de badkamer en kleding uittrekken om met succes toilet. Daarnaast kan de persoon hebben visuele perceptuele verwarring, zoals denken dat de Prullenbak het toilet is en vergeet het gebruik van wc-papier. Mogelijk thuis aanpassingen omvatten: creëren van een gewiste pad van het bed naar de badkamer, de badkamerdeur labeling en houden het lichtjes kier, verstrekt goede verlichting, kleurcontrast tussen de toilet, de muur en de vloer, en voldoende hoeveelheden van toiletpapier in het zicht te plaatsen zodat de persoon niet hoeft te rippen off de dispenser. Het kan nuttig zijn voor de limiet van de persoon vloeistoffen te drinken in de avond te vermijden plassen gedurende de nacht. Broek voorzien van stretch elastisch broeksbanden die kunnen worden snel afgebroken en helpen de persoon te volgen een toiletomgeving schema voor ten minste elke twee uur. Deze aanpassingen kunnen helpen de persoon continent zo lang mogelijk te blijven.

Gevolgen van incontinentie tijdens de vergevorderd stadium

Tijdens de latere fase van de ziekte moet de persoon waarschijnlijk wegwerp ondergoed te dragen. Als ze nog steeds ambulating en overbrengen naar het toilet te gebruiken, grab balken moeten worden geïnstalleerd voor de veiligheid en een verhoogde wc-bril maakt het gemakkelijker voor de verzorger om te helpen de persoon opstaat. Een waterdichte matras pad of absorberend stootkussen geplaatst op de top van het blad helpt handhaven van sanitaire voorzieningen. Patiënten in de gevorderde stadia van Alzheimer mei niet zitten kundig voor staan en worden gewijzigd in bed. Zij kunnen vrezen verkeer en geraakt wanneer een verzorger wijzigt of jurken van hen, en gedragingen ontwikkelen kunnen, zoals strikeouts. Een strategie is om uitkleden en baden slechts een deel van het lichaam of een been tegelijk. Verwijder in de buurt van harde voorwerpen die de persoon kan raken en rustgevende muziek, dim verlichting en aangename aroma's die de patiënt kunnen helpen kalm blijven.


gerelateerde artikelen