Vruchten & groenten rijk aan vitamine A, E, C en PABA

October 16

Vruchten & groenten rijk aan vitamine A, E, C en PABA

Een vitamine kan worden omschreven als een organische verbinding die wordt gemaakt een fysieke deficiëntie wanneer het ontbreekt in uw dieet. Het woord vitamine komt uit de woorden "vitale" en "amine." Vitaminen werden oorspronkelijk beschouwd als amines, stikstof gebaseerde verbindingen bekend om hun fishy en vieze geur. Hoewel vitaminen niet aminen, bevatten sommige vitaminen hen. De meeste vitaminen kunnen worden afgeleid uit voedselbronnen, met inbegrip van groenten en fruit.

Vitamine A

Twee soorten vitamine A kunnen worden gebruikt door je lichaam, voorgevormde vitamine A, bekend als retinol, en beta-caroteen, die het lichaam omgezet in vitamine A. Het is mogelijk om teveel voorgevormde vitamine A. vitamine A van beta-caroteen, aan de andere kant, is niet giftig op elk niveau. Steeds meer supplementen zijn met behulp van beta-caroteen in plaats van voorgevormde vitamine A. vruchten en groenten met vitamine A zijn ingeblikte pompoen, meloen, mango, squash, zoete aardappel, spinazie en wortelen.

Vitamine C

Vitamine C vult talrijke rollen in het lichaam. Als een antioxidant neutraliseert het vrije radicalen die leiden ziekte tot kan. Het draagt bij aan het immuunsysteem om te helpen bij het bestrijden van infecties, en het helpt bij synthese van collageen dat deel uitmaakt van de tanden, tandvlees, botten en bloedvaten. Vruchten die grote hoeveelheden vitamine C hebben zijn sinaasappelen, grapefruits en aardbeien. Groenten die vitamine C hebben zijn tomaten, zoete rode paprika, broccoli en aardappelen.

Vitamine E

Er zijn acht soorten anti-oxidanten die onder de paraplu van de vitamine E vallen. Je lichaam actief maakt gebruik van slechts één. Vitamine E fungeert als een antioxidant die vrije radicalen onderschept en ze vernietigt. Het speelt ook een rol in de aggregatie van de bloedplaatjes en verwijding van de bloedvaten. Synthetische vitamine E heeft slechts de helft van de biologische activiteit van vitamine E gevonden in voedsel. Vruchten die van vitamine E zijn appelen, mango's en avocado's. Groenten met vitamine E zijn zoete aardappelen, asperges, tomaten, rapen en spinazie.

PABA

PABA staat voor para - aminobenzoic acid. Op een gegeven moment PABA werd aangeduid als vitamine B-x; het bleek echter dat het lichaam niet PABA synthetiseren kon en een gebrek aan PABA geproduceerd geen tekortkomingen. PABA is gewend topisch in zonnebrandmiddelen beschermen de huid tegen schadelijke UV-straling. Het is ook topisch gebruikt voor een verkleuring huidaandoening genaamd vitiligo, waarbij pigmentatie verloren. Levensmiddelen die PABA zijn melasse, yoghurt, nieren, lever, zemelen, biergist en volle granen.


gerelateerde artikelen