Nier deficiëntie dieet

September 27

Nier deficiëntie dieet

Uw nieren verwijderen afvalstoffen en overtollig vocht uit uw bloed en verwijderen uit uw lichaam via de urine. Hebt u elk type van nier deficiëntie, kan uw nieren deze functie niet goed uitvoeren. Medische voeding therapie voor nierziekte richt zich op het verminderen van de hoeveelheid afval in het bloed te verminderen de stress op de nieren. Terwijl specifieke aanbevelingen gebaseerd op niveau van nierfunctie en uw persoonlijke omstandigheden verschillen, zijn algemene aanbevelingen hetzelfde tussen individuen.

Eiwit

Als je eiwit eet, breekt je lichaam het neer in een afvalstof ureum genoemd. Gezonde nieren verwijderen van ureum uit het bloed en het storten van uw urine. Als uw nieren gebrekkig zijn, ureum hoopt zich op in de bloedbaan. Eten van te veel eiwit ook kun teveel stress op de nieren omdat ze proberen zullen te filteren de ureum uit het bloed. Dit kan het verergeren van de achteruitgang van de nierfunctie. Specifieke proteïne aanbevelingen variëren, afhankelijk van uw gewicht, nier functie en gezondheid voorwaarden, maar een arts of diëtist adviseert over het algemeen dat u lager uw eiwitinname.

Kalium

De nieren reguleren de hoeveelheid kalium in uw bloed. Als uw nieren gebrekkig zijn, verwijderd zij niet goed kalium. Dit kan leiden tot verhoogde niveaus van kalium in het bloed, een potentieel gevaarlijke aandoening genaamd hyperkaliëmie, dat uw hartslag en juiste zenuw functie verstoren kan. Hebt u een nierziekte, kan uw arts of diëtist aanbevelen dat u de hoeveelheid kalium-rijk voedsel, zoals bananen, broccoli, aardappels en tomaten, in uw dieet beperken.

Fosfor

Uw nieren regelen ook fosfor, een mineraal dat zich met calcium bindt aan het maken van uw botstructuur. Zieke nieren controle geen over de fosfor in uw bloed dus niveaus stijgen. In antwoord op de opkomst in fosfor trekt je lichaam calcium uit je botten in een poging om de mineralenbalans te corrigeren. Dit kan na verloop van tijd uw botten om zwakke en broos en leiden tot pijn in de gewrichten. Uw diëtist kan aanbevelen dat u lager uw inname van hoge-fosfor voedingsmiddelen, zoals frisdrank, pindakaas, kaas en noten.

Vloeistoffen

Naarmate uw nierfunctie afneemt, verliezen uw nieren de mogelijkheid om het overtollige vocht uit je bloed te filteren. De hoeveelheid vloeistof in uw bloed te hoog wordt, kan leiden tot zwelling, kortademigheid en hoge bloeddruk, volgens de medische universiteit van Wisconsin. Uw diëtist kan aanbevelen dat u beperken de hoeveelheid vloeistoffen die je drinkt. De specifieke hoeveelheid vloeistof is afhankelijk van uw persoonlijke toestand.


gerelateerde artikelen