Lijst van ziekten veroorzaakt door slechte voeding

March 24

Lijst van ziekten veroorzaakt door slechte voeding

Gezond leven niet alleen maakt u een goed gevoel, maar het kan je houden van ervaren vele ziekten en gezondheidssituaties. Het verkrijgen van voldoende voeding is een essentieel onderdeel van een gezond leven. Slechte voeding kan het gevolg zijn van te eten genoeg of defect te kiezen van de juiste soorten voedsel. De United States Department of Agriculture voedselpiramide geeft aanbevelingen over bedragen te consumeren uit iedere voedingsgroep te bereiken van de juiste voeding. Bij gebreke om te kiezen van een uitgebalanceerd dieet vol voedzame voedingsmiddelen verhoogt uw risico op veel vermijdbare ziekten te ontwikkelen.

Diabetes

Hoewel er enkele oncontroleerbare factoren die u predisponeren kunnen tot het ontwikkelen van diabetes, is het een vermijdbare ziekte met een gezonde levensstijl. Obesitas, hoge bloeddruk en verhoogd cholesterol zijn sterke risicofactoren voor het ontwikkelen van diabetes. Volgens de American Diabetes Association is goede voeding een van de beste manieren om te voorkomen dat diabetes. De ADA raadt aan te kiezen voor een evenwichtige voeding vol volkoren voedingsmiddelen en vers fruit en groenten. Voordat wordt gediagnosticeerd met diabetes, vinden veel mensen dat ze prediabetes hebben. Dit is een aandoening in welke bloed glucoseniveaus hoger dan normaal maar niet hoog genoeg zijn te zijn van diabetes. Vaak tot de vaststelling van goede voeding en lichaamsbeweging gewoonten kunt voorkomen dat prediabetes voortgang naar volledige geblazen diabetes.

Bloedarmoede

Bloedarmoede treedt op wanneer de rode bloedcellen zijn niet in staat om voldoende zuurstof naar de cellen van uw lichaam. Symptomen van bloedarmoede zijn vermoeidheid, gevoeligheid voor koude temperaturen, hoofdpijn en een snelle, onregelmatige hartslag. Bloedarmoede heeft verschillende oorzaken, en sommige gerelateerd zijn aan tekortkomingen in bepaalde voedingsstoffen. De Mayo Clinic geeft aan dat ijzer-deficiƫntie bloedarmoede treft 1 tot 2 procent van de Amerikaanse volwassenen. Je lichaam moet ijzer om hemoglobine voor het vervoer van zuurstof door het lichaam, en komt voor in vlees en gevogelte. Bloedarmoede kan ook worden veroorzaakt door een gebrek aan vitamine B12, die uw lichaam nodig heeft om te maken van rode bloedcellen. Vitamine B12 komt voor in de verrijkte granen en producten van dierlijke oorsprong.

Osteomalacie/rachitis

Osteomalacie en rachitis wordt veroorzaakt door een tekort aan fosfaat, vitamine D en calcium. Osteomalacie treedt op in volwassenen, terwijl rachitis treedt op bij kinderen. Osteomalacie en rachitis oorzaak zachte, zwakke botten, pijn en spier zwakte. Soms deze ziekten het gevolg zijn van een onvermogen om vitamine D absorberen of niet genoeg zonlicht krijgen, zodat je lichaam eigen vitamine D. kunnen vitamine D ook regelt bloedspiegels van calcium en fosfaat. Deze ziekten kunnen ook optreden van het krijgen niet genoeg vitamine D, calcium of fosfor in het dieet. Deze vitaminen zijn te vinden in groenten, zuivelproducten en verrijkte voedingsmiddelen. Ter vervanging van de ontbrekende voedingsstoffen in de voeding zal verlichten de meeste symptomen van die ziekten.


gerelateerde artikelen