Na beroerte oefeningen voor linker Arm en schouder

May 31

Na beroerte oefeningen voor linker Arm en schouder

Een beroerte kan zich voordoen wanneer een geblokkeerde slagader of bloedvat breuken of bloedtoevoer naar de hersenen, waardoor hersenbeschadiging kan niet leveren. Na een beroerte lijden, vindt u uw linker kant is verzwakt of verlamd. Na beroerte oefeningen voor uw linker arm en schouder zal een belangrijk onderdeel van het rehabilitatieproces te helpen u weer zoveel onafhankelijkheid mogelijk geworden.

Recht-halfrond lijnen

Een lijn recht-halfrond zorgt ervoor dat u te verliezen van de gedeeltelijke of totale gebruik van je linker schouder en arm. De rechterkant van je hersenen bepaalt de linker kant van uw lichaam. Als u schade in dit gedeelte van je hersenen heb ondersteunen, kunt u niet alleen aan de linkerkant verlamming of zwakte of uw linker kant-- maar ook een verandering in de ruimtelijke betrekkingen en een toename van impulsief gedrag ervaren. Een rechts-halfrond beroerte kan leiden tot het syndroom van de schouder/hand; een geval waarin uw linker schouder-aansluiting gestoord vanwege spieratrofie. Oefeningen kunnen helpen herwinnen spier, bereik van de beweging, en symptomen zoals tintelingen en pijn te minimaliseren.

Herstelproces

Na beroerte oefeningen zijn onderdeel van het herstelproces, en kunnen worden opgenomen als onderdeel van een programma van de fysiotherapie in het ziekenhuis of thuis na een beroerte. Het National Institute of Neurological Disorders en beroerte wordt uitgelegd dat beweging in de verzwakte linker kant van het lichaam zo spoedig één tot twee dagen na een beroerte, afhankelijk van de conditie van het individu wordt aangemoedigd. Fysieke en bezigheidstherapie de linker arm en schouder te versterken en te winnen zoveel bereik van de beweging mogelijk kunnen blijven voor enkele maanden na de beroerte.

Bereik van beweging oefeningen

De linker schouder en arm kunnen worden meer flexibele en functioneel door middel van bereik van de beweging oefeningen. De omvang van verlamming zal bepalen of de oefeningen actieve zijn--gedaan door uzelf-- of passief--handmatig uitgevoerd door een verzorger.

Schouder bewegingsoefeningen betrekken uw linkerarm opvoeden boven je hoofd zo veel mogelijk. Verhogen uw arm vooruit en omhoog en terug naar beneden als een stuk; Breng uw linker arm omhoog en over de rechterkant van je lichaam als een aparte oefening.

Buig je linker arm bij de elleboog en proberen te raken uw linker schouder zodat uw ellebooggewricht flexibel. Uitvoeren van soortgelijke pols bochten--uw vingers wijs naar het plafond en vervolgens naar de verdieping als u uw pols--ter versterking van uw pols gezamenlijke flex.

Krachttraining

Krachttraining is een onderdeel van je herstelproces mogelijk hebt u genoeg functie in uw linkerhand om grip. Onderzoekers uit Canada's Universiteit van Brits-Columbia gevonden dat krachttraining verbetering van zowel de kracht en de functie in de arm na een beroerte hebben te lijden. Werken met licht Trainingshalter, kan onder leiding van uw medische zorgverleners, ook verbeteren spier dichtheid, of spasticiteit, dat kan invloed hebben op uw linker kant na een beroerte recht-halfrond lijden.

Typische oefeningen--spreken met uw zorg provider om te bepalen of ze geschikt voor uw conditie zijn--eventueel werken met weerstand bands. Staan op één uiteinde van een weerstand band, of aan het been van een stoel veilig als u nog geen goede balans of het gebruik van beide benen. Vasthouden aan het andere uiteinde van de band met je linkerhand en je rechte arm omhoog brengen, zo ver als je kunt. Probeer te houden uw niveau van de arm met je schouder, zodat uw arm en schouder een hoek van 90 graden vormen. Herhaal 10 keer en herhaal de oefening zodat je arm strekt zich uit voor je in plaats van naar de kant. Uw fysiotherapeut kan ook vragen u te werken aan schouder draaien door het aanbrengen van de band aan een stilstaand object aan uw rechterzijde. Trek op de band met je linkerarm, brengen je arm over je lichaam.


gerelateerde artikelen