Hoe lees ik een abdominale echografie

March 21

Hoe lees ik een abdominale echografie

Echografie is een radiologische techniek gebruikte te onthullen van de interne structuren. Is het meest geschikt voor het verlichten van de weke delen. Echografie van de buik heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere beeldvormingstechnieken: geen straling is betrokken, de procedure is relatief snel en noninvasive en beelden van organen na verloop van tijd kan bieden.

Stap 1

Bekijk het overzicht. Eerst een foto van de buik als geheel, terwijl de patiënt is liggend op zijn of haar rug.

Stap 2

Vergelijk het overzicht op normale anatomie. Kijk voor de slokdarm, maag, alvleesklier, lever en darmen, evenals de nieren en galblaas (zie bronnen).

Stap 3

Kijk naar Close-ups van alle organen van belang. Deze kunnen worden geïdentificeerd door symptomen (pijn of andere afwijkingen) of door hen abnormaal op de scan overzicht verschijnen.

Stap 4

Beoordelen van zowel de structuren en hun locatie. Volgens de Londen South Bank University is locatie en oriëntatie van structuren net zo belangrijk als de afmetingen van een structuur.

Stap 5

Wonen de scan in persoon. Als er enige twijfel of onzekerheid als gevolg van stilstaande beelden, een extra scan aanvragen en aanwezig zijn voor het. Echografie is een dynamische meting, wat betekent dat het na verloop van tijd structuren kunt visualiseren. Scans maken nog steeds afwijkingen lijken normaal en vice versa.


gerelateerde artikelen