Oorzaken van haarverlies en jeukende hoofdhuid in vrouwen

September 30

Volgens «««FamilyDoctor.org, de normale cyclus van de haargroei duurt ongeveer 2 tot 3 jaar. Om kleine hoeveelheden van haar te verliezen is normaal; buitensporige hoeveelheid haaruitval en een jeukende hoofdhuid bij vrouwen kunnen echter het gevolg van een medische aandoening of ziekte. Er zijn een aantal factoren die aan deze voorwaarden bijdragen.

Hormonale veranderingen

MayoClinic.com stelt dat sommige hormonale veranderingen en de onevenwichtigheden in het lichaam leiden tijdelijke haaruitval tot kunnen. Dit kan te wijten zijn aan een aantal factoren zoals het intreden van de menopauze, bevalling of een underactive schildklier. Als haaruitval als gevolg van een hormonale evenwicht is, kan het worden geassocieerd met overproductie van testosteron, waardoor het uitdunnen van haar over de kroon van de hoofdhuid. Na een hormonale onbalans, haar kan drie maanden duren om te groeien terug.

Infectie van de hoofdhuid

Volgens «««MayoClinic.com, kan een jeukende en droge hoofdhuid worden vanwege een infectie van de hoofdhuid zoals ringworm, die valt binnen de haar en hoofdhuid huid en draagt bij aan de haaruitval. Infecties worden meestal behandeld met een antischimmel medicatie mondeling of actueel. Zodra de omstandigheden zijn verbeterd, het haar zal meest waarschijnlijk groeien terug.

Aandoeningen van de haren

Haar stoornissen kunnen haarverlies veroorzaken. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center is een aandoening van de haren genaamd alopecia verantwoordelijk voor het verlies en dunner wordend haar. De voorwaarde resulteert in haaruitval over de hoofdhuid of in bepaalde gebieden, een teruglopende haar lijn en ontsteking op de hoofdhuid. Alopecia en andere aandoeningen van de haren worden meestal veroorzaakt door ziekten, zwangerschap bepaalde medicijnen of bacteriële infecties.


gerelateerde artikelen