Hemiplegia bovenste extremiteit oefeningen

September 28

Hemiplegia bovenste extremiteit oefeningen

Hemiplegia is verlamming aan een zijde van het lichaam. Het bevat meestal uw arm, been en eventueel het gezicht van de aangedane zijde. Als een hersenletsel aan de rechterkant optreedt, wordt de linker kant van het lichaam beïnvloed. Aan de linkerkant hersenletsel is van invloed op de rechterkant van het lichaam. Oefeningen van de bovenste extremiteit zijn gunstig in termen van herstel maar alleen nadat de oorspronkelijke oorzaak van hemiplegia is gediagnosticeerd en behandeld.

Oorzaken

De meest voorkomende oorzaken van hemiplegia zijn hemorragische en ischemische slagen. Volgens de MDGuidelines website treft hemiplegia 88 procent van de mensen die een beroerte hebben gehad. Andere oorzaken van hemiplegia omvatten hersentrauma en gewonden; een hersentumor of abces; ziekten die de dekking van zenuwcellen, zoals multiple sclerose vernietigen; infecties, zoals meningitis; en ontsteking van de hersenen, of encefalitis. Hemiplegia bij kinderen is een vorm van cerebrale parese die wordt veroorzaakt door schade aan delen van de hersenen die spierbewegingen en treedt op vóór, tijdens of na de geboorte. Kinderen kunnen ook lijnen, tumoren, verwondingen en hersentrauma die leiden tot een cerebrale parese zijn.

Behandeling

Initiële behandeling omvat het beheer van de medische aandoening die hemiplegia veroorzaakt. Medicatie tot lagere bloeddruk en cholesterolgehalte kan bijvoorbeeld worden voorgeschreven voor mensen die het ervaren van een beroerte. Chirurgie mogelijk in geval van verwondingen, tumoren of abcessen. Operatie kan ook nodig zijn bloeduitstortingen te verwijderen van de blokkades zijn. Fysiotherapie kan beginnen zodra zodra de medische aandoening stabiliseert. Volgens MDGuidelines, de mate van herstel hangt af van de oorzaak van hemiplegia. Ongeveer 70 procent van de mensen kunnen terugwinnen van enige beweging van de hand in de fysiotherapie.

Passieve en actieve oefeningen

Hebt u hemiplegia, wordt fysieke therapie gestart nadat uw conditie stabiliseert Voorkom verstijving van spieren en gewrichten. Oefeningen gericht op zich het uitrekken en versterking van de aangedane zijde. Een fysiotherapeut of verzorger kan uitvoeren passieve bereik-van-motion oefeningen op uw bovenste ledematen als je ze zelf niet kan doen. Bovenste extremiteit oefeningen kunnen versterken uw vermogen om de taken van het dagelijks leven. Als u in staat bent, kunt u uiteindelijk doen bovenste extremiteit Oefeningen of actieve bereik-van-motion oefeningen op uw eigen.

Soorten oefeningen

Een fysiotherapeut of verzorger kunt u uitvoeren van de oefeningen van het hoofd en de nek, schouder en elleboog rotaties en bewegingen, rotaties van de pols en hand oefeningen die u zal helpen krijgen beweeglijkheid en beweging in de getroffen hand en vingers. Daarnaast zijn onderdeel van uw fysiotherapie bijvoorbeeld oefeningen ter verbetering van de sterkte van de bovenste extremiteit. Houd in gedachten dat sport voor zowel volwassenen als kinderen aangepast aan de behoeften van een persoon onmogelijk worden kunnen. Bijvoorbeeld basketbal is goed voor de bovenste extremiteiten en kan gespeeld worden door personen met handicaps.


gerelateerde artikelen