Bijwerkingen van een verstopte neus

October 22

We hebben allemaal een verstopte neus of neusverstopping, op een bepaald punt in het leven. Naast de irritatie die een verstopte neus kan veroorzaken, kan dit ook veroorzaken ons te missen van werk, school of het genot van vrije tijd met onze vrienden en familie. Een verstopte neus doet zich voor omdat de nasale weefsels en bloedvaten vol met vloeistof worden, volgens de Mayo Clinic. Daarnaast kan de neusverstopping hebben andere effecten op je lichaam afhankelijk van de oorzaak. In het bijzonder als u ervaart chronische (groter dan 8 weken) neusverstopping, sinusitis, zoekt deze andere bijwerkingen en behandeling van uw arts.

Pijn

Verstopte kunnen een pijnlijke aandoening, volgens de Mayo Clinic. Deze pijn wordt veroorzaakt door een ophoping van druk in de sinussen. De pijn kan worden gevestigd rond de ogen, wangen en voorhoofd. Aanraken van deze gebieden kan ook gevoelig liggen vrij, vanwege de opbouw in druk op de botten in je gezicht duwen. De Mayo Clinic-staten die de pijn in de kaak en de tanden zo goed optreden kan. Omdat het wellicht moeilijk te onderscheiden wat kan de oorzaak van je pijn, is het belangrijk advies van uw arts te vragen.

Drainage

Nasale drainage is een veelvoorkomende bijwerking neusverstopping, volgens de Mayo Clinic is gekoppeld. Slijmvliezen kan extern worden afgevoerd door je neus, of in de achterkant van je keel. Drainage in de achterkant van je keel postnasal infuus wordt genoemd, en kan worden geassocieerd met hoest en keelpijn. De afvoer kan variƫren van duidelijke en dun, dik en geel of groen. Volgens de National Institutes of Health betekent de kleur van de afwatering niet dat u noodzakelijkerwijs een bacteriƫle infectie. Antibiotica voor de behandeling kunnen dan ook niet nodig zijn. Uw arts zal de passende proeven te bepalen of een infectie de oorzaak is en te behandelen uw klachten naar behoren uitvoeren.

Andere bijwerkingen

Andere bijwerkingen zijn volgens de Mayo Clinic, oorpijn, zere keel en hoest (waarschijnlijk van postnasal drip), slechte adem, vermoeidheid en misselijkheid. Als u deze bijwerkingen van een verstopte neus ondervindt, je moet medische hulp inroepen van je arts. Als deze bijwerkingen zijn terugkerende en moeilijk op te lossen, kan zij u doorverwijzen naar een specialist voor de juiste behandeling.


gerelateerde artikelen