Wat zijn de oorzaken van depressie in tiener meisjes?

February 23

Wat zijn de oorzaken van depressie in tiener meisjes?

Jeugd depressie is een ernstige aandoening die kan invloed hebben op alle gebieden van het functioneren van een kind. Volgens de National Institute of Mental Health, kan depressie bij kinderen die nog onbehandeld blijven in de volwassenheid en ontwikkelen tot meer ernstige aandoeningen. Jongens en meisjes vertonen depressie op over hetzelfde tempo tot de pubertijd. Door leeftijd 15 zijn meisjes twee keer zoveel kans om te lijden aan depressie, dan jongens zijn.

Puberteit

Sommige meisjes sneller dan anderen rijpen en zelfbewust over hun ontwikkeling lichaam geworden. Meisjes die zich negatief te met hun collega's vergelijken kunnen lage zelfwaarde die vervolgens in depressie omzetten kan lijden. Meisjes ontwikkelen heupen en borsten evenals accumuleren meer lagen van vet tijdens de puberteit. Terwijl jongens kijk steeds groter als positieve, kijken meisjes naar hun groter wordend lichaam met afkeer. Puberteit brengt ook over emotionele en gedragsmatige veranderingen die eerder niet werden ervaren. Spanning, prikkelbaarheid en humeurigheid kunnen ongewenste en verwarrend zijn. Het onvermogen om te gaan met deze wijzigingen kan het leiden van een jong meisje depressief te voelen.

Lichaamsbeeld

Adolescentie is een tijd van intensieve zelf controle en zelf betwijfel. Veranderende organisaties vaak kritisch worden bekeken, en vergelijkingen aan edelen voortdurend plaatsvinden. Het nationale Instituut voor maatschappelijk werkers wijst erop dat er verhoogde druk op meisjes zich te houden aan de maatschappelijke normen voor wat aanvaardbaar lichaamstypes zijn. Deze lichaamstypes zijn onrealistisch en onhaalbaar door de meeste. Meisjes zijn bijzonder kwetsbaar voor deze media berichten, zoals ze zijn frequente consumenten van tijdschriften en muziek video's die beschrijven van deze afbeeldingen. Het onvermogen om de opgegeven lichaamstype kan leiden tot slechte zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen en depressie. Meisjes kunnen ook beginnen met het tekenen van een eetstoornis om te proberen te manipuleren van hun lichamen in hun ingebeelde ideaal lichaamstype weergeven.

Coping stijlen

Volgens de NYU Child Study Center vertonen jongens en meisjes verschillende stijlen van het oplossen van problemen. Jongens zijn vaak negatiever over hoe ze hun problemen tijdens de vroege jaren bekijken. Jongens ontwikkelen meer probleemoplossende vaardigheden, alsmede de mogelijkheid om te leiden zelf van denken over hun problemen dichter naar adolescentie. Meisjes beginnen aan een meer hulpeloos coping-stijl weergeven op deze leeftijd. Ze hebben de neiging om te praten over en stilstaan bij hun problemen met geen echt plan voor het oplossen van welk probleem is bij de hand. Iemands vermogen om te onderzoeken haar problemen en komen met een actieplan heeft de neiging te verlagen van de kans dat ze de depressie zullen ontwikkelen.


gerelateerde artikelen