Natriumgehalte van verse tomaten

January 5

Natriumgehalte van verse tomaten

Zonder natrium zou uw zenuwen en de spieren niet werken. Natrium regelt ook de hoeveelheid water in je lichaam, die essentieel voor uw gezondheid is. Als u teveel natrium verbruiken, blijft water in uw lichaam en bloeddruk verhoogt. Eten veel verse groenten, is zoals tomaten, een geweldige manier om uw natrium energieverbruik te verminderen.

Natrium in tomaten

Natriumgehalte van verse tomaten

Een grote, rode, rauwe tomaat, die gelijk is aan ongeveer 1 kopje gehakte verse tomaat, heeft slechts 9 mg natrium. Zij moeten voor voedingsmiddelen te kwalificeren als het natriumvrij, minder dan 5 milligram natrium in een presenteren, volgens de Colorado State University Extension. Terwijl een hele tomaat gewoon natrium gratis wordt mist, een middelgrote segment van rode tomaat in aanmerking komt omdat het slechts 1 milligram natrium bevat. Gele en groene tomaten hebben een beetje meer, maar niet een aanzienlijk bedrag. Een middelgrote segment van een groene tomaat heeft 3 milligram natrium, en een segment van een rauwe, gele tomaat heeft 5 milligram.

Natrium aanbevelingen

Natriumgehalte van verse tomaten

Probeer het bijhouden van uw inname van natrium voor een paar dagen. Als je net als de meeste Amerikanen, krijg je waarschijnlijk meer dan u denkt. In September 2012, de "American Journal of Clinical Nutrition" gemeld dat 90 procent van de Amerikanen meer dan de bovenste toegestane inname consumeren. De aanbevolen dagelijkse inname van natrium is 1.500 milligram, volgens het Institute of Medicine. De bovenste toegestane inname, oftewel het maximumbedrag gezonde volwassenen moeten eten in één dag, 2.300 milligram. Het bovenste niveau is gebaseerd op het beperken van het risico van hoge bloeddruk, waardoor dat het mogelijk lager dan 2.300 milligram hebt u hypertensie, diabetes of nierziekte.

Andere producten van tomaat

Natriumgehalte van verse tomaten

Als u tomaten met hoge natrium koppelt, is het waarschijnlijk te wijten aan producten op basis van tomaten, omdat zout wordt toegevoegd tijdens de verwerking. Een kopje tomatensoep heeft 471 milligram, terwijl hetzelfde gedeelte van tomatensap 654 milligram natrium bevat. Een kopje ingeblikte tomatensaus levert bijna een hele dag aanbevolen inname. De extreem hoge hoeveelheid natrium krijg je van slechts 1 kopje van verschillende tomaat producten illustreert het voordeel van het gebruik van verse tomaten te maken van uw eigen sauzen of zoutarm merken kopen.

Voeg tomaten ter vermindering van natrium

Natriumgehalte van verse tomaten

De Centers for Disease Control and Prevention merkt op dat hoge bloeddruk een risicofactor voor hart-en vaatziekten is en beroerte, die de eerste en de derde belangrijkste van dood in Amerika oorzaken. Het vinden van manieren tomaten toevoegen aan uw dieet is een goede manier om toe te voegen sommige vullen bulk, de smaak en de voedingsstoffen, terwijl ook het verminderen van natrium. Verder gaan dan het zetten van de plakjes tomaat op sandwiches en in salades. Gebruik ze ter vervanging van de ketchup. Voeg ze toe aan bruine rijst of maak een boterham met tomaat en tofu. Tomaten, knoflook en een motregen van olijfolie zijn groot op vlakte, gekookte pasta. Spullen hele tomaten met een mengsel van quinoa, champignons, uien en basilicum.


gerelateerde artikelen