Hoe beïnvloedt de B12 de menstruele cyclus?

May 9

Hoe beïnvloedt de B12 de menstruele cyclus?

Vitamine B-12 is een voedingsstof die houdt van de bloedcellen en het zenuwstelsel van het lichaam gezond. Een tekort aan B-12 kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals depressie en vermoeidheid. Dit zijn ook de veelvoorkomende problemen dat door veel vrouwen tijdens hun menstruele cyclus ervaren. Genoeg B-12 krijgen tijdens de menstruatie is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voordat u eventuele supplementen toevoegt aan uw dieet.

Menstruele cyclus

Menstruatie is een regelmatige maandelijkse cyclus die in een ovulating het lichaam vrouw optreedt. Tijdens de menstruele cyclus, het slijmvlies van de baarmoeder bestaat uit bloed en weefsel is vergoten en ontslagen uit het lichaam. Volgens de American Association van de zwangerschap, wordt de menstruele cyclus geactiveerd door de hormonen. Het slijmvlies van de baarmoeder dikker om voor de ovulatie, of de productie en de vrijlating van een ei te bereiden. Als het ei niet bevrucht wordt, is het baarmoederslijmvlies eenmaal per maand om plaats te maken voor een nieuwe ei werpen.

Vitamine B-12

Vitamine B-12 is een in water oplosbare vitamine, wat betekent dat het voedsel worden uitgesplitst in het lichaam niet nodig. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center is een belangrijke vitamine in vele aspecten van een gezond lichaam, zoals de formulering van de rode bloedcellen, het metabolisme en onderhoud van het centrale zenuwstelsel. Vitamine B-12 tekort kan leiden tot bloedarmoede, gastro-intestinale problemen en neurologische stoornissen, volgens het Linus Pauling Instituut in Oregon State University.

B-12 deficiëntie

Vrouwen verliezen een geschatte 1/4 kopje bloed elke menstruele cyclus, dus het is belangrijk dat het vervangen van alle voedingsstoffen verloren tijdens de menstruatie. Vitamine B-12 speelt een belangrijke rol in de vorming van rode bloedcellen, dus B-12 vooral belangrijk in deze tijd is. Een tekort aan B-12 kan leiden tot een vorm van bloedarmoede genaamd pernicieuze anemie waardoor extreme vermoeidheid. Degenen die lijden aan B-12 tekortkomingen zijn 70 procent meer kans om te lijden aan depressies, volgens het Linus Pauling Instituut in Oregon State University. Zowel depressie als vermoeidheid zijn voorkomende symptomen van pre-menstrueel syndroom.

Bronnen en doseringen

Vitamine B-12 is aanwezig in veel dierlijke producten zoals vlees, gevogelte, vis, eieren en melk. Vegetariërs zijn meer vatbaar voor tekort zoals B-12 is niet van nature aanwezig zijn in plantaardige bronnen. De Universiteit van Maryland Medical Center raadt een dosering van ongeveer 2,4 mcg van B-12 per dag. Vrouwen die menstrueren en ervaren symptomen van PMS, met inbegrip van depressie en vermoeidheid moeten contact opnemen met hun zorgverzekeraar voor een meer specifieke aanbeveling. Vitamine B-12 is beschikbaar in de vorm van een voedingssupplement en kan ook worden toegediend in shot formulier door uw arts.


gerelateerde artikelen