Been zwakte symptomen

April 22

Een gebrek aan spierkracht kan de benen voelen zwak of niet instemmen met de lichaamseigen gewicht. Het kan worden veroorzaakt door vele verschillende aandoeningen, zoals bilaterale ischias, die gevolgen heeft voor de spieren in beide benen. Het kan ook worden veroorzaakt door een spinale letsel. Zwakte in het been kan ook voortvloeien uit de schade aan de zenuwen, hersenletsel of spinale storing. Been zwakte kan veel verschillende aandoeningen, met inbegrip van beroerte lijken.

Gevoelloosheid en tintelingen

Een vroege indicator van zwakte in de benen is een tintelend of numbing sensatie. Gevoelloosheid is een verlies van gevoel in de benen waardoor het moeilijk om te lopen kan. Het kan ook een patiënt te slepen hun benen of voeten wanneer ze wegens het verlies van gevoel lopen veroorzaken. Dit symptoom is meestal het eerste symptoom van been zwakte. Volgens Medline Plus, kunnen gevoelloosheid en tintelingen in de benen worden veroorzaakt door de druk die wordt geplaatst op de zenuwen. Medline Plus beveelt ook aan zien van een arts als de gevoelloosheid in het been lijkt erger met beweging zoals lopen of staan.

Pijn in de rug

Een ander symptoom van been zwakte is pijn in de rug, die kan worden veroorzaakt door talrijke aandoeningen. Pijn in de rug die is van invloed op de benen kunnen verplaatsen of functioneren naar behoren meestal begint in de onderrug. Een beknelde zenuw in de onderrug, ook bekend als de nervus ischiadicus, kan een doffe pijn in de rug, waardoor de spieren in de benen te zwak geworden. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, pijn in de onderrug die neurologische schade heeft veroorzaakt kan ook leiden tot zwakte van het been en pijn aan de bovenkant en de bodem van het been ook doorlopen.

Die vallen

Vallen of de angst voor vallen met been zwakte is heel gebruikelijk. Beenspieren die niet sterk genoeg om het gewicht van het lichaam kunnen leiden tot een individu te vallen voordat wandelen begint. Zwakte in het been kan het been voelt zwaar of slap, waardoor het moeilijk is om te lopen goed. Volgens «««Neurosymptoms.org, is een individuele ervaren been zwakte lijkt alsof ze een beroerte hebben gehad. In tegenstelling tot een beroerte, een individu is echter nog steeds in staat te voelen van hun benen en wellicht ook normale reflexen in het been. Personen die lijden aan been zwakte vaak vindt het moeilijk om te lopen goed, die leiden af en toe vallen tot kan.


gerelateerde artikelen