Activated Charcoal & gewichtsverlies

September 28

Activated Charcoal & gewichtsverlies

Geactiveerde kool is verkrijgbaar bij drogisterijen en gezondheid food outlets in tablet, capsule of poeder vorm, en het is gecrediteerd met een aantal nuttige toepassingen. Bijvoorbeeld, kan het worden gebruikt ter bestrijding van bepaalde giftige stoffen; het is echter raadzaam een u het advies inwinnen van uw arts voordat u actieve kool. Er zijn suggesties dat actieve kool kan steun gewichtsverlies, maar er geen klinisch bewijs is ter ondersteuning van deze beweringen.

Definitie

Geactiveerde kool is ook bekend als actieve kool. Actieve kool wordt geproduceerd uit koolstof-rijke materialen met een hoge mate van porositeit zoals hout, kolen, turf, kokosnoot schelpen, notedoppen, botten en fruit stenen. Deze poreuze materialen geven actieve kool absorberend kenmerken, waardoor het handig voor processen zoals desodorisatie, zuivering, filtratie en scheiding.

Geschiedenis

Houtskool werd gebruikt voor het filteren van drinkwater door de oude Hindoes in India, en in Egypte in 1500 v. Chr. werd het gebruikt om het absorberen van geuren uit uitzaait wonden. Activated charcoal werd gebruikt voor het zuiveren van drinkwater in de 19e eeuw in Engeland en werd voor het eerst gebruikt op grote schaal in de beginjaren van de twintigste eeuw in de raffinage van suiker. Het veelvuldig gebruik van giftig gas in WWI zag de grootschalige productie en het gebruik van actieve kool in ademhalingstoestellen.

Giftige stoffen

Actieve kool kan worden gebruikt om de absorptie van GIF remmen indien toegediend binnen één uur na inname, volgens een studie door de Tennessee Poison centrum in 2005 in de Journal of Clinical Toxicology gepubliceerd. Geactiveerde kool is echter ineffectief in vergiftiging door bijtende agenten of sterke zuren zoals loog, boorzuur, lithium, vloeistoffen, benzine, kerosine of verfverdunner schoonmaken. Bent u ongelukkig genoeg om voedselvergiftiging van het eten van paddenstoelen of schaaldieren, kan actieve kool worden gebruikt voor het resterende toxines te verwijderen nadat uw maag wordt gepompt.

Vorderingen

Internet marketeers en voorstanders van actieve kool beweren houtskool vergemakkelijkt het ongemak van abdominale gas en maag opgeblazen gevoel en ook steun gewichtsverlies. Geen van deze vermeende voordelen van actieve kool wordt ondersteund door klinische bewijzen. Integendeel, een studie in de maart 1985-uitgave van het tijdschrift gastro-enterologie geconcludeerd actieve kool heeft geen invloed op de vorming van gas of winderigheid.

Waarschuwing

Raadpleeg uw gezondheid vakman voordat het gebruik van actieve kool. Kleine bijwerkingen van het gebruik van actieve kool kan zijn braken, diarree, constipatie en tijdelijke verdonkering van de ontlasting. Ernstige bijwerkingen kan bevatten ernstige allergische reacties zoals zwelling van het gezicht, lippen of mond; ademhalingsmoeilijkheden; of benauwdheid in de borst.