Avocado & progesteron

September 30

Avocado & progesteron

Avocado's zijn rijk aan allerlei voedingsstoffen, vooral vitaminen, vetzuren en verbindingen genoemd plantaardige sterolen. De plantaardige sterolen in avocado's hebben een effect op de hormonen, vooral oestrogeen en progesteron, die beide verantwoordelijk zijn voor het reguleren van de eisprong en de menstruatie cycli. Avocado's bevatten geen deze hormonen, maar zij neigen om te blokkeren absorptie van oestrogeen en progesteron productie bij vrouwen te bevorderen. Consult met uw arts als u een hormoon onbalans hebt en hoe dieet factoren vragen kan helpen of verergeren uw conditie.

Progesteron

Progesteron is een vrouwelijke hormoon dat verantwoordelijk is voor het reguleren van de eisprong en de menstruatie cycli. Tijdens de zwangerschap zijn progesteron niveaus hoog, die veroorzaakt fysiologische veranderingen die nodig zijn voor een groeiende foetus. Aan de andere kant, progesteron niveaus soms worden te laag tijdens de menopauze, die aan symptomen, zoals opvliegers bijdraagt. Bijgevolg, progesteron wordt aangeboden als hormonale substitutietherapie aan vrouwen die postmenopauzale en niet menstruerende of eisprong regelmatig, volgens MedlinePlus zijn. Progesteron wordt ook gebruikt voor het stimuleren van de menstruatie bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd. Stress en angst kunnen leiden tot progesteron tekort aan vrouwen in de vruchtbare jaren, die is gekoppeld aan de symptomen van het premenstrueel syndroom of PMS.

Hormoon onbalans

Onbalans van hormonen, vooral oestrogeen dominantie, kan worden geassocieerd met verhoogd risico op osteoporose en bepaalde kankers, specifiek kanker van de baarmoederhals, baarmoeder, eierstokken en eventueel de borsten, volgens de "Amerikaans kanker maatschappij Complete gids voor complementaire en alternatieve kankertherapieën." Oestrogeentherapie is echter vaak gegeven aan vrouwen ter bestrijding van de symptomen van de menopauze en PMS. Onderzoek toont aan dat progesteron helpt te verlichten postmenopauzale en PMS symptomen zonder verhoging van het risico van kanker, volgens de "natuurlijke standaard kruid & Supplement referentie." Bovendien, in tegenstelling tot oestrogeentherapie, progesteron veroorzaakt geen abnormale verdikking van de baarmoeder. Sommige voedingsmiddelen, zoals soja en zuivelproducten, bevorderen oestrogeen productie, overwegende dat wild yam en avocado's bevorderen de productie van progesteron.

Eigenschappen van Avocado

Avocado's worden beschouwd als een antiestrogenic van voedsel, waardoor dat ze bevatten plantaardige sterolen die blokkeren van oestrogeen receptoren op de cellen en verminderen de absorptie oestrogeen in je lichaam, volgens het boek "Principles and Practice of fytotherapie." Als gevolg van het blokkeren van oestrogeen, progesteron niveaus in vrouwen en testosteron niveau bij mannen worden beide verhoogd. Hoge niveaus van oestrogeen zijn gekoppeld aan gewichtstoename, maar avocado's kunnen de bevordering van gewichtsverlies door evenwicht hormoonniveaus ondanks het feit dat ze zijn hoog in vetten.

Gebruik van Avocado olie

Avocado's bevatten geen progesteron, maar ze hebben het vermogen om te veranderen van progesteron niveaus in je lichaam, dat is waarom ze vaak in producten voor PMS gebruikt worden en menopauze symptomen. Bijvoorbeeld avocado olie is een gemeenschappelijk ingrediënt in "progesteron crèmes," die de handel worden gebracht als zijnde kundig voor steun met PMS en prostaat problemen. Deze crèmes bevatten zelden progesteron; Integendeel, ze zijn bedoeld om verminderen of evenwicht oestrogeenniveaus en verminderen de symptomen van oestrogeen-gerelateerde problemen. Avocado olie is een geconcentreerde bron van plantaardige sterolen, dus een paar plakjes avocado of een klein gedeelte van guacamole eten is het onwaarschijnlijk dat uw hormoonniveaus beïnvloeden op significante wijze.


gerelateerde artikelen