Ziekten die Shortness van adem & duizeligheid omvatten

July 16

Ziekten die Shortness van adem & duizeligheid omvatten

Kortademigheid en duizeligheid staan bekend als niet-specifieke symptomen. Dit betekent dat een diagnose van hun aanwezigheid alleen kan niet worden vastgesteld: een verdere medische geschiedenis, fysieke examen en tests moeten worden uitgevoerd. Echter, duizeligheid en kortademigheid, voorkomen samen wijzen op problemen in de cardiovasculaire of pulmonaire systemen of een psychologische oorzaak. Aangezien de symptomen kunnen een teken van een ernstige en behandelbare medische aandoening, moet een gezondheidswerker worden geraadpleegd.

Cardiovasculaire

Het cardiovasculaire systeem omvat het hart en de bloedvaten. Volgens "Harrison van Principles of Internal Medicine," kan een probleem dat vermindert de bloedtoevoer naar de organen, met name de longen en de hersenen, kortademigheid en duizeligheid veroorzaken. Hartritmestoornissen waarin de hartslagen te langzaam, te snel of op een ongecoƶrdineerde manier de doorbloeding verminderen kunnen. Problemen met de hartkleppen waarin ze lekkende of restrictief zijn zal hetzelfde doen, zoals hartaanvallen. De bloedvaten kan verwijden als gevolg van infecties of allergische reacties, waarin de bloeddruk zal dalen.

Pulmonaire

Problemen in de longen en de luchtwegen kunnen leiden tot kortademigheid, en daalde zuurstof niveaus in het bloed als gevolg van problemen in de longen kunnen verminderen van iemands capaciteit voor inspanning en leiden tot duizeligheid. Longontsteking is een infectie van de longen met bacteriƫn, virussen of schimmels. Zoals opgemerkt door "Harrison van Principles of Internal Medicine", vult het getroffen gedeelte van de longen met cellulaire puin en vloeistof, dat gebied van de longen tijdelijk niet-functioneel maken. Kortademigheid en duizeligheid kan worden veroorzaakt door andere longaandoeningen zo goed. Idiopathische longfibrose, de normale, elastisch, wordt rekbaar longweefsel vervangen door vezelig inflexibele littekenweefsel, waardoor de ademhaling moeilijk.

Psychogical voorwaarden

Kortademigheid en duizeligheid kan worden veroorzaakt door psychologische factoren zoals paniek aanvallen. Paniekaanvallen worden ervaren als episoden van intense angst of als fysieke symptomen, zoals duizeligheid en dyspnoe manifesteren kunnen. Volgens de American Psychiatric Association, andere symptomen omvatten maar zijn niet beperkt tot gastro-intestinale klachten, hoofdpijn, pijn op de borst en snelle hartslag.


gerelateerde artikelen