Allergische reactie op wolfraam

June 25

Allergische reactie op wolfraam

Wolfraam is een metalen element Wolframiet of scheeliet ertsen is onttrokken. Het heeft het hoogste smeltpunt van elk metaal en is zeer sterk, volgens de website van het periodiek systeem-, waardoor het ideaal voor gebruik in hoge-temperatuur structurele materialen. Wolfraam wordt gebruikt als een van de metalen in een verscheidenheid van legeringen, of mengsels van metalen, zoals Wolfram-carbide en wolfraam-nikkel. Deze en andere legeringen worden gebruikt voor het maken van high-density elektroden, door samensmelting van filamenten en draden, evenals sieraden gewaardeerd om zijn duurzaamheid. Hoewel exemplaren zeldzaam zijn, veroorzaken wolfraam allergieën of gevoeligheden.

Allergische reacties

Een allergische reactie treedt op wanneer uw lichaam reageert op een stof die uw immuun systeem als gevaarlijk identificeert. Als een afweermechanisme produceert het immuunsysteem antilichamen ter bestrijding van de waargenomen bedreiging. Deze antilichamen, genaamd Immunoglobulin E, of IgE, zijn specifiek voor een bepaalde allergeen zoals wolfraam. Een ernstige allergie kan leiden tot een levensbedreigende reactie genaamd anafylaxie, met ernstige zwelling, moeite met ademhalen en een plotselinge daling van de bloeddruk die leiden u tot kan te flauw of in shock.

Allergiesymptomen

IgE antistoffen reizen naar cellen door het hele lichaam en symptomen zoals jeuk, netelroos, eczeem, een loopneus, niezen of een astma-aanval veroorzaken. Contact dermatitis is een gelokaliseerde gebied van rode, jeuk van de huid die kan de voortgang naar de patches van de droge, schilferige huid; in ernstige gevallen kan de huid blister en huilen. Contact dermatitis van sieraden met wolfraam is meestal niet een wolfraam-allergie. Nikkelallergie van een wolfraam-nikkel legering is de meest voorkomende oorzaak van contactdermatitis van metalen sieraden, volgens MayoClinic.com.

Een gevallenrapport van wolfraam allergie

Hoewel het is zeldzaam, kunnen metaalarbeiders of mensen die werken in sectoren waar ze worden blootgesteld aan wolfraam stof een wolfraam-allergie ontwikkelen. In één geval gemeld in de januari 2005 "European Journal of allergie en klinische immunologie", een kantoor werknemer ontwikkelde ademhalingsproblemen. Zijn baan vereist dat hij af en toe ga een ruimte waarin er was wolfraam stof. Allergie testen bevestigd dat hij een allergie voor wolfraam had ontwikkeld.

Longontsteking veroorzaakt door overgevoeligheid van wolfraam

Gerapporteerd in de juli 2008 "Journal of the Japanse Respiratory Society," een man die had gewerkt als een metalen grinder klaagde over wordt kort van adem in een ander geval. Hij werd gevonden te hebben longontsteking die werd veroorzaakt door een overgevoeligheid voor wolfraam. In een soortgelijke zaak presentatie voor de American Thoracic Society, Dr. William S. Beckett opgemerkt dat de combinatie van metalen gebruikt in legeringen zoals wolfraam-cobalt ernstiger reacties dan beide metalen alleen zou kunnen veroorzaken.

Overwegingen en waarschuwingen

Wolfraam is één van een aantal metalen die kan allergische reacties veroorzaken, met name huid irritaties. Wolfraam allergie is ongewoon, en het is waarschijnlijker dat een allergische reactie van een ander metaal gelegeerd met wolfraam is. Als u denkt u een allergie voor wolfraam dat, contactpersoon een zorgverlener, met name als u symptomen zoals ademhalingsproblemen, gezicht zwelling of na een blootstelling hives.


gerelateerde artikelen