Calcium vergiftiging

February 25

Calcium vergiftiging

Calcium, een essentiële voedingsstof, is meer overvloedig dan elk ander mineraal in je lichaam. Meeste is in uw skelet. Terwijl overdosissen van calcium, hypercalciëmie of calcium kan vergiftiging optreden van supplementen, het niet optreden van voedsel is al bekend.

Calciuminname

Naast een groot deel van je botten, calcium neemt deel in de normale functie van uw hart, spieren en zenuwen. Calcium komt in vele levensmiddelen, maar omdat veel Amerikanen meer kalk moeten dan ze van hun dieet krijgen, ze kunnen profiteren van het nemen van calciumsupplementen, die verkrijgbaar in verschillende vormen en doseringen zijn. In bepaalde omstandigheden, kunnen supplementen leiden tot buitensporige niveaus in het lichaam en de symptomen van overdosis.

Hypercalciëmie

Hypercalciëmie is alleen gemeld uit het gebruik van grote hoeveelheden calciumsupplementen, meestal in combinatie met antacida. Dit was een probleem bij de behandeling van maagzweren betrokken calciumcarbonaat, natriumbicarbonaat en melk. Milde vergiftiging kan asymptomatisch of effecten zoals misselijkheid, braken, constipatie, verlies van eetlust, droge mond, dorst, buikpijn en veelvuldig urineren. Ernstige effecten omvatten verwarring, delirium en coma. Als hypercalciëmie onbehandeld blijft, kan het resulteren in de dood.

Doseringen

Voor optimale bot de gezondheid is het dieet aanbevolen hoeveelheid voor calcium in een volwassene 1000 mg per dag. Vrouwen in de VS krijgt meestal minder dan dit. Hoewel het calcium uit zuivel voedsel over het algemeen goed geabsorbeerd is, het calcium uit andere voedselbronnen mogelijk niet bruikbaar zijn voor het lichaam. Aanbevolen calciumgehalte voor verschillende ziekten is meestal hoger dan de RDA. Bijvoorbeeld, merkt een hoger niveau van ongeveer 1200 mg wordt aanbevolen voor hoge bloeddruk, Linus Pauling Instituut.

Toelaatbare inname van de bovenste niveau

U mag niet meer dan het toegestane inname van de bovenste niveau voor calcium. Voor volwassenen is de UL 2500 mg per dag. Als u 51 of ouder bent, moet je niet nemen meer dan 2.000 mg. Calcium supplementen zijn ook gekend om te interageren met medicijnen zoals calcium kanaal blokkers, digoxine, bloeddruk medicatie en tetracycline. Raadpleeg uw arts als u wilt te calciumsupplementen te nemen, maar andere medicatie nemen.


gerelateerde artikelen