Fiber in Kiwi 's

April 30

Fiber in Kiwi 's

Kiwifruits, ook bekend als Chinese kruisbessen, hebben een vage bruine buitenste coating waarachter de heldere smaragd kleur van de zoete vruchten binnen. Wanneer u een Kiwi opengesneden, ziet u onmiddellijk veel kleine zaadjes die hoog in vezel. Nadat je een Kiwi eet, de suiker, water, vitaminen en mineralen uit de vrucht zijn van uw spijsverteringskanaal en geabsorbeerd in je bloedbaan. De celwanden van de kiwi's, blijven echter in je darmen om normale darm functie en hart gezondheid te bevorderen.

Typen vezel

Net als de meeste andere vruchten bevat Kiwi zowel oplosbare en onoplosbare voedingsvezels. Oplosbare vezels oplost in water binnen uw darmen vormen een gel-achtige substantie die helpt bij het verminderen van de hoeveelheid glucose, totaal cholesterol en low-density lipoprotein of "slechte cholesterol," in uw bloed. De onoplosbare vezel van kiwi's biedt bulk en zachtheid aan uw ontlasting, vermindering van uw risico van chronische spijsverteringsstoornissen, zoals constipatie, aambeien, diverticulosis en diverticulitis.

Vezelgehalte

Kiwi's verkocht in de Verenigde Staten zijn meestal ofwel groen of goud kiwifruits. Een kopje gesneden rauwe groene kiwi's levert 5.4 gram vezels; één grote Kiwi bevat 1,7 gram vezels, 0.7 gram waarvan oplosbare vezels is en onoplosbare vezels, 1,0 gram volgens een rapport uit Harvard University Health Services. Een enkel kopje gesneden rauwe gold kiwi's. Bevroren kiwi's, soms verkocht als onderdeel van een tropisch fruit-mix, heeft het dezelfde vezelgehalte als ruwe kiwi's.

Aanbevelingen voor dagelijkse vezel inname, is afhankelijk van uw leeftijd of geslacht. Als u een man bent, moet u minstens 38 gram voedingsvezels per dag door middel van de leeftijd van 50 en vervolgens 30 gram per dag daarna. Vrouwen vereisen een minimum van 30 gram per dag door middel van de leeftijd van 50 jaar, en dan 21 gram per dag vanaf dat punt naar voren. Kinderen moeten ten minste 10 gram per dag plus één extra gram eten voor elk jaar van leeftijd. Een kopje gesneden rauwe groene kiwi's levert meer dan 41 procent van de dagelijkse behoefte aan een 15-jarige, maar voldoet slechts 14 procent van zijn 35-jarige papa's dagelijkse behoeften.

Andere voeding

Kiwifruits aanbieden meer dan vezel. Zijn ze calorie-dicht voedsel, wat betekent dat ze zijn hoog in energie en laag in calorieën. Een portie voor twee kiwifruits biedt bijna 2,5 maal de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine c, meer kalium dan een banaan, 30 mg magnesium, bijna 10 procent van uw dagelijkse folaat vereiste en aanzienlijke hoeveelheden zink en antioxidanten. Vetvrij, koolhydraatarme kiwi's hebben een glycemische index van 52, dat ze ideaal voor gewichtsbeheersing beheer en diabetes maakt.

Portie suggesties

Kiwi kan geheel worden gegeten, versneden en zet op een groen of fruit salade of toegevoegd aan smoothies. Kiwi kan worden gepureerd en kan worden gebruikt als een marinade; gesneden en zet op pannenkoeken of gehakte in salsa. Ook kun je kiwi brood of muffins, veel dezelfde manier die zou u bananen brood maken.


gerelateerde artikelen