Contra-indicaties voor het Hepatitis B-vaccin

July 18

Contra-indicaties voor het Hepatitis B-vaccin

Overzicht

Het hepatitis B-virus (HBV) wordt geschat op meer dan een miljoen mensen in de Verenigde Staten beïnvloeden. Mensen die besmet zijn met het virus zijn op risico voor chronische leverziekte; de medische leerboek "huidige diagnose en behandeling in huisartsgeneeskunde" geeft aan dat tot 25 procent van de patiënten geïnfecteerd met HBV als zuigelingen zal gaan om te sterven van de leverziekte als volwassenen. Er is ook het risico dat geïnfecteerden zal het virus aan anderen doorgeven. Het HBV-vaccin biedt bescherming tegen infectie van dit virus; in bepaalde situaties, het vaccin moet echter niet worden gegeven--het is gecontra-indiceerd.

Overgevoeligheid voor gist of andere componenten van het vaccin

Het HBV-vaccin bestaat uit een portie van hepatitis B-virus; Deze subeenheid eigenlijk mensen met het virus niet infecteren, maar veroorzaakt het immuunsysteem om te reageren, dat is hoe een persoon die het vaccin krijgt immuniteit van het virus. Het vaccin is eigenlijk gemaakt door het deel van het hepatitis B-gen ingebruikneming gistcellen. Hierdoor moeten mensen met gevoeligheden of allergieën aan gist niet dit vaccin ontvangen. Ook moet een patiënt met overgevoeligheid voor andere componenten van het vaccin ook niet krijgen het HBV-vaccin. Er zijn twee vaccin formuleringen. De formulering met de merknaam "Engerix-B" bevat een kleine hoeveelheid het conserveermiddel thimerosal, evenals Mercurius, aluminium hydroxide en de chemicaliën Dinatrium fosfaat en natriumfosfaat kaliumdiwaterstoffosfaat p.a. in water. Mensen met een allergie of gevoeligheid voor een van deze ingrediënten moet deze formulering van het Hepatitis B-vaccin niet ontvangen.

Andere componenten

De formulering verkocht als het merk "Recombivax HB" bevat alleen aluminium hydroxide naast de gist. Omdat deze component wordt gebruikt in beide soorten formuleringen, zou een persoon met een allergie voor aluminium hydroxide willen ontvangen ofwel formulering van het hepatitis B-vaccin.

Multiple sclerose

Patiënten met multiple sclerose wellicht in gevaar als het HBV-vaccin gegeven. Multiple sclerose is een auto-immune neurologische ziekte die zonder waarschuwing opflakkeren kan; het HBV-vaccin, vaccinatie kan leiden tot verergering van de symptomen van multiple sclerose. Met multiple sclerose mag niet worden beschouwd een absolute contra-indicatie voor het vaccin--gewoon dat patiënten met de ziekte beseffen moeten dat zijn er zeldzame gevallen van verergering van de symptomen van multiple sclerose. Vanwege deze zeldzame gevallen, kunnen patiënten willen wegen het risico van dit gebeurt tegen het voordeel van de ontvangst van het vaccin.

Recente ernstige ziekte of hoge koorts

Een recente koud of andere milde ziekte is niet noodzakelijkerwijs een absolute contra-indicatie voor het ontvangen van de HBV-vaccin. Echter, een patiënt die matig of ernstig ziek is geweest of wie heeft een hoge koorts moet uitstellen van ontvangst van het vaccin, totdat zijn symptomen hebben opgelost.


gerelateerde artikelen