Zuur voor een voet eelt

May 31

Zuur voor een voet eelt

Voet eeltplekken zijn gemeenschappelijke maar onaantrekkelijk. Soms als eelt erg dik krijgen, kan uw huid spleet en pijnlijk zijn, waardoor het uitdagend om te dragen uw favoriete schoenen worden. Er een paar manieren voor het beheren van uw eelt. Bepaalde soorten zuren kunnen worden gebruikt om ze te verwijderen.

Betekenis

Uw voet eelt is eigenlijk verdikte huid die vormt ter bescherming van uw voet tegen irritatie veroorzaakt door druk of wrijving. Dit is een veelgehoorde klacht van lopers en andere atleten, ballerina's en individuen die het dragen van hoge hakken, knus schoenen of besteden veel tijd aan hun voeten. Eelt kunnen ook worden problematischer tijdens de winter, omdat de centrale verwarming droogt de lucht.

Overwegingen

Als u gezond bent, kunt u uw eelt met over-the-counter producten behandelen. Aangezien je eelt zijn veroorzaakt door de wrijving en druk, is het ook belangrijk om te overwegen wat u doet om te veroorzaken het probleem. Met behulp van zuur verhuizers zal helpen bij het verminderen van de droge dode huid, maar uw eelt zal opnieuw ontwikkelen tenzij u het milieu dat je voet wordt blootgesteld wijzigt aan.

Deskundige inzicht

Volgens de experts van de Mayo Clinic is het dragen van sokken een belangrijke stap die u nemen kunt om te voorkomen dat de formatie van de eelt. Zorg dat je sokken goed passen en dat ze niet een naad die tegen je voet hebben drukt wanneer u uw schoenen zetten. Polyester en katoen-mix sokken zijn het beste omdat zij zijn in staat om de pit vocht weg van uw huid beter dan 100 procent katoen sokken. Niet dragen van de sokken kan resulteren in eelt en blaren op je voeten.

Zure behandelingen

Als u meer agressief zijn in de behandeling van uw eelt wilt, kunt u zure producten die helpen de dode huid te verwijderen. U kunt kopen over-the-counter patches die 40% salicylzuur bevatten. Merken zijn onder andere Curad Mediplast en Dr. Scholl van. U kunt ook kopen van liquid eelt remover met zuur als uw eelt groter is. Volg de aanwijzingen van de fabrikant op hoe lang het product op uw voet te verlaten. Als uw huid gezond, kunt u een bestand van eelt te verwijderen van de overtollige droge huid, als om het even welk blijft.

Sommige salons bieden zure eelt verwijdering behandelingen als onderdeel van uw pedicure. Ze gebruiken de producten die salicyl, citroenzuur of hydroxy zuren bevatten. In het algemeen, ze passen de vloeibare eelt verwijderaar, dekking van je voet in een plastic zak en verwijder vervolgens het product met spoelen en wassen van je voet.

Waarschuwing

Zure eelt verhuizers zijn over het algemeen veilig als u gezond bent. Maar als het callused gebied ook pijnlijk gebarsten of bloeden is, neem contact op met uw arts eerst. En hebt u diabetes of slechte circulatie als gevolg van een ziekte, het zuur kan het branden van een gat in de huid en u zal niet zitten kundig voor voelen vanwege de verminderde gevoeligheid van je zenuwen. Je moet een zorgverlener voor de behandeling van uw eelt als gevolg van de toegenomen mogelijkheid van besmetting.


gerelateerde artikelen