Komkommers voor jicht

June 26

Komkommers voor jicht

Jicht ontstaat wanneer u teveel urinezuur in je bloedbaan hebben, resulterend in de opbouw van pijnlijke urinezuur kristallen in uw gewrichten. Hoewel dit kan een teken van nierproblemen, speelt uw dieet een belangrijke rol in de ontwikkeling van jicht. Het gaat hierbij om te veel hoge-purine-levensmiddelen, die urinezuur bevatten, eten en drinken te weinig water. Zoals komkommers laag in purines zijn en hoog in water, ze potentieel kunnen spelen een belangrijke rol bij het voorkomen van jicht.

Komkommers en Purines

Komkommers zijn zeer laag in purines, die goed zijn voor ongeveer 15% van het urinezuur in je lichaam. Komkommers bevatten 7.3 mg purines in elke 100 gram. In vergelijking bevatten hoge-purine voedingsmiddelen meer dan 200 mg purines in elke 100 gram, zoals de 411 mg purines in 100 gram van ansjovis. Dientengevolge, zijn komkommers ideaal voor een lage-purine, voorkomen van jicht dieet.

Vochtgehalte

Water helpt om urinezuur uit je lichaam spoelen. Dientengevolge, drinken van veel water voorkomt u dat de ophoping van urinezuur die jicht symptomen creƫert. Water is goed voor meer dan 95 procent van hun gewicht, kunnen komkommers stimuleren uw dagelijkse wateropname aanzienlijk als potentieel verminderen uw risico op jicht.


gerelateerde artikelen