Wat Is de viscositeit van de spier?

June 6

Wat Is de viscositeit van de spier?

Spier viscositeit beschrijft de effectiviteit en efficiëntie van een spier te werken. Om te begrijpen welke spier viscositeit betekent en hoe deze wordt toegepast op uw workouts, moet je een paar onderdelen van de spier en de acties die betrekking hebben op spier viscositeit begrijpen.

Bursa

Bursa--een vloeistof gevulde zak tussen spier lagen, vaak in de buurt van gewrichten--scheidt smeerolie gewrichtsvocht. Deze dezelfde vloeistof smeert bepaalde gewrichten in het lichaam. Hoe snel uw lichaam scheidt deze vloeistof en goed smeert de spier voor prestaties is de hoeksteen van de viscositeit van een spier.

Spier viscositeit

Spier viscositeit is de snelheid waarmee uw spieren eisen uitvoeren. Secretie van synoviale vloeistof en smering van de spier weerhouden de spier te snel te reageren door het vertragen van de contractie; Dit voorkomt scheuren als de spier probeert op te heffen van de belasting. In wezen voorkomt deze veiligheidsmechanisme u hijsen/heffen extreem zware lasten ten koste van de spier te verwonden.

Warming-Up en Stretching

Tranen van de spier zich vaker voordoen wanneer individuen proberen te tillen van zware lasten en inspannende activiteiten zonder een goede warming-up en stretching. De tijd neemt om het uitrekken van het lichaam voor aanvang activiteit verbetert spier viscositeit. Dit zorgt ervoor dat het lichaam te smeren spiervezels en hen voorbereiden op de kracht die u bent over te plaatsen op de spier of spiergroepen. Een onjuiste warming-up mogelijk niet voldoende tijd voor afscheiding of smering van de spieren--die in verwondingen resulteren kan.

Impact op oefening

Studies gepubliceerd in "The Journal van biomechanica" in 1999 en 2000 bleek dat hoewel de viskeuze eigenschappen van de spier langzaam de contractie, de totale beweging rond de verhogingen van de gezamenlijke als de spier smeert. Met andere woorden, verbetert spier viscositeit de samentrekking van doeltreffendheid, evenwichtige beweging maken als de kracht wordt opgeheven. Met snelle workouts, misschien het niet lijkt een efficiënt mechanisme van actie, maar wanneer het gaat om de bescherming van je spieren en houden hen actief en schade-vrij, het is een zeer effectief systeem.


gerelateerde artikelen