Wat zijn de oorzaken van een vergrote lever bij kinderen?

June 10

Wat zijn de oorzaken van een vergrote lever bij kinderen?

Overzicht

De lever is een belangrijk orgaan ligt in de bovenste, juiste kwadrant van het abdomen. Zijn functies omvatten de productie van eiwitten die belangrijk voor bloed stremmen zijn, verwerking van vetten, suiker voor energieverbruik, filteren het bloed van afvalstoffen en hen metaboliseren geconsumeerde medicijnen op te slaan. Hepatomegalie is de medische term ter aanduiding van de uitbreiding van de lever. In kinderen, de Palperende van de lever en het vinden van de rand onder de marge van de ribben de hepatomegalie kunnen aangeven.

Virale Hepatitis

Virale hepatitis of ontsteking van de lever, is een veelvoorkomende oorzaak van hepatomegalie bij kinderen. Volgens de nationale spijsvertering ziekten informatie Clearinghouse zijn de belangrijkste virussen die hepatitis veroorzaken de hepatitisvirussen A, B, C, D en E; het Epstein - Barr virus, waardoor klierkoorts of mono; adenovirus; en parvovirus. De belangrijkste symptomen van virale hepatitis omvatten uitbreiding van de lever, koorts, moeheid, buikpijn, braken en geelzucht, of een geelverkleuring van de huid en de ogen. Bij kinderen met acute virale hepatitis, de hepatomegalie uiteindelijk wordt opgelost en de lever keert terug naar haar normale grootte. Kinderen met chronische hepatitis blijft de uitbreiding van de lever hebben totdat de ziekte zo ernstig wordt dat de lever atrophies en begint te verschrompelen.

Metabole stoornissen

Hepatomegalie kunnen een teken van een stofwisselingsziekte in een kind. Dit zijn een aantal omstandigheden waarin het lichaam er niet in slaagt tot een specifieke enzym, wat leidt tot een breed scala aan symptomen. Bijvoorbeeld, volgens de website genetica Home referentie is tyrosinemia een aandoening waarbij het lichaam er niet in slaagt te produceren van een enzym dat tyrosine, een belangrijk onderdeel van bepaalde eiwitten afbreekt. Dit proces van afbraak vindt plaats in de lever. Als gevolg van deze mislukking opbouwt tyrosine in de lever, lever uitbreiding, onder andere symptomen veroorzaken. Andere metabole aandoeningen die leiden lever uitbreiding bij kinderen tot kunnen zijn gebreken in de verwerking van suikers. De lever is het belangrijkste orgaan die betrokken zijn bij de opslag van suikers voor de body & rsquo; kunnen s energiebehoeften, eventuele tekortkomingen in het metabolisme van deze suikers hepatomegalie veroorzaken. Bijvoorbeeld, glycogeen opslag ziekten afbreuk doen aan de lever & rsquo; s vermogen om te zetten van de lange vorm van de opslag van suiker, in glucose, glycogeen, de belangrijkste suiker gebruikt door het lichaam. Deze gebreken leiden tot uitbreiding van de lever en de stunt groei bij kinderen.

Hartfalen

De uitbreiding van de lever kan een teken van hartfalen bij kinderen. Volgens de Merck Manuals, hartfalen kan leiden tot een aandoening genaamd congestieve hepatomegalie. Kinderen met hartfalen verliezen de mogelijkheid om bloed van de pomp efficiƫnt uit hun hart. Dit leidt tot een bundeling of back-up van bloed in de belangrijkste aderen van het lichaam, met inbegrip van de hepatische aderen, waarmee de afvoer van bloed uit de lever. De lever wordt vervolgens overvuld met bloed. De lever wordt uitgebreide en teder, en vloeistof kan zich ophopen in de rest van de buik. Door het beheer van het hartfalen, de lever kan terugkeren naar de normale grootte, maar langdurige storing kan leiden tot permanente leverschade.


gerelateerde artikelen